Само един ден ни дели от старта на Мондиал 2022

...
Само един ден ни дели от старта на Мондиал 2022
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Винисиус Жуниор

Само един ден ни дели от старта на Мондиал 2022 в Катар, а ние продължаваме да ви срещаме с някои от огромните очаквания на Световното състезание. 

Ред е на звездата на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор, който постоянно попада в светлините на прожекторите и има за какво. Отборът на Бразилия несъмнено е изпълнен с класни и надарени футболисти, само че играчът на Реал Мадрид ще е основна фигура в състава на " селесао ".

Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в уеб страницата Gong.bg

Бразилецът играе като крило в " лос бланкос ", само че е една от най-сериозните офанзивни закани в отбора, а в този момент в състава на Бразилия, дружно с Неймар по другия фланг, офанзивата на " селесао " ще бъде в действителност рискова. Винисиус Жуниор има и сериозен принос към головете на тима си, като той постоянно основава голови положения за съотборниците си. Най-силната му страна сигурно е бързианата и техниката, която има, а в случай че би трябвало да търсим недостатъци, то те са в играта в отбранителен проект. Това обаче не е главната работа на крилото и в състава на Бразилия ще има задоволително хора, които да се оправят в стадий отбрана. 

От към пасове бразилецът има малко над 80% успеваемост, както в Шампионска лига, по този начин и в Ла Лига. В испанския шампионат той има приблизително по 2 основни подавания на мач. Той дебютира за националния тим през 2019-та година и до този миг има 16 мача с екипа на " селесао " и единствено един гол, а това ще е дебютът му на Световно състезание.

Винисиус Жуниор е едвам на 22 години, само че към този момент е една от огромните звезди на футбола и доста хора считат, че го чака бласкаво бъдеще. Бразилецът обаче има още какво да потвърждава и за какво да не го направи на най-голямата сцена - Мондиал 2022?

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР