Само един човек е оцелял при катастрофата на военен самолет

...
Само един човек е оцелял при катастрофата на военен самолет
Коментари Харесай

Кошмарни подробности за самолетната катастрофа в Украйна

Само един човек е оживял при злополуката на боен аероплан в украйна нощес.

Останалите 26 души на борда са починали. По всяка възможност случаят се дължи на механически проблем. Черните кутии са открити и се чака да изяснят точната причина.

Инцидентът станал до момента в който самолетът „ АН-26” се опитвал да кацне на военното летище в Чугуев, в региона на Харков. Машината се разрушила покрай автомагистрала.

Пет минути по-рано един от водачите докладвал за щета в левия мотор на двумоторния аероплан.

„ Пътувахме към Чугуев, когато самолетът падна тъкмо пред нас. Не знаехме какво е станало. Горящ човек изскочи навън”, описа свидетел.

Самолетът изпълнявал образователен полет и на борда му се намирали общо 27 души, 7-членен екипаж и 20 кадети от академията на военновъздушните сили. Очевидци описват, че двама души скочили от самолета, когато бил на дребна височина. Тежко потърпевшите били настанени в болница, само че през днешния ден единият от тях умрял.

Президентът на Украйна дойде през днешния ден на мястото на злополуката и прикани за бързо изясняване на аргументите за злополуката.

„ Създадохме проверяващи комисии, които включват водачи, представители на министерствата на защитата, на вътрешните работи, на основната прокуратура и на държавното следствие”, уточни Володимир Зеленски.

Той посети в болничното заведение единствения оживял, който е с голям брой контузии, само че без заплаха за живота. До изясняване на аргументите за рухването на самолета се стопират полетите на „ АН-26” и сходните модели.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР