Само един актьор - руският президент Владимир Путин - може

...
Само един актьор - руският президент Владимир Путин - може
Коментари Харесай

Зеленски: Само Путин може да използва мръсната бомба

Само един артист - съветският президент Владимир Путин - може да употребява нуклеарни оръжия в Европа , само че не и Украйна.

Това съобщи във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски.

Той напомни, че през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу се е впуснал в " телефонна въртележка " и е звънял на своите сътрудници от чужбина  с истории за някаква " мръсна нуклеарна бомба ", заключи УНИАН.

Зеленски отбелязва, че по този метод всички са наясно " кой е източникът на всичко мръсно, което може да си представим в тази война ".
 Кулеба: Не Украйна, а Русия готви
Кулеба: Не Украйна, а Русия готви " мръсна бомба "

Външният министър на Украйна разяснява обвиняванията на Шойгу

" Русия е тази, която шантажира с радиационната злополука в Запорожската АЕЦ; Русия е тази, която праща съветски ракети над украински нуклеарни обекти; съветските военни са тези, които минират язовирната стена и блоковете на Каховската водноелектрическа централа и шантажира с взривяването им; Русия употребява фосфорни муниции , неразрешени мини и цялата гама от оръжия против гражданската инфраструктура ", акцентира украинският президент.

Той напомни, че в случай че някой може да употребява нуклеарни оръжия в нашата част на Европа, това е единствено един индивид и този индивид просто " подрежда на другаря Шойгу да се обади някъде там ".

" Ако Русия се обади и каже, че сякаш Украйна приготвя нещо, това значи едно - че Русия към този момент е подготвила всичко ", предизвести Володимир Зеленски.

Украинският президент счита, че светът би трябвало да реагира допустимо най-остро в този момент.

" Ако Русия е подготвила следващото повдигане на залозите и следващата стъпка за ескалация - тя би трябвало още в този момент да види превантивно и на всяка нова своя " нечистотия ", че светът няма да я преглътне ", акцентира украинският президент.
 В телефонен маратон Шойгу предизвестява за украинска „ мръсна бомба “ Обновена
В телефонен маратон Шойгу предизвестява за украинска „ мръсна бомба “

С сътрудниците от Франция, Турция, Англия и Съединени американски щати

Според него самата опасност от страна на Русия с нуклеарно оръжие - и още повече против украинската страна, която съобщи нуклеарния си боеприпас  срещу обещанията за сигурност от страна на огромните нуклеарни сили - към този момент е причина както за наказания, по този начин и за още по-голяма поддръжка за Украйна.

" Защото колкото по-силна е нашата поддръжка, толкоз по-бързо ще завърши тази война и всички вероятни съветски закани. Когато една терористична страна подвига залозите, тя би трябвало да усеща, че това няма да се получи ", счита Зеленски.

Той разгласи, че това ще бъде задача номер едно за украинската дипломация през идната седмица - да изясни какво се случва. Той е уверен, че " светът ще бъде с нас, светът ще ни разбере ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР