Само две години след като нейното изпълнение на „Годишните времена“

...
Само две години след като нейното изпълнение на „Годишните времена“
Коментари Харесай

Магнетичната Сара Чанг се завръща за концерт в зала България

Само две години откакто нейното осъществяване на „ Годишните времена “ от Астор Пиацола направи възторг у нас, световноизвестната цигуларка Сара Чанг удържа на обещанието си да свири още веднъж със Софийската филхармония: този път Концерт за цигулка и оркестър на Сибелиус, а във втората част на вечерта – Симфония N9 „ Из новия свят “ на Дворжак.

На концерта в зала „ България “ на 10 ноември на диригентския пулт отново ще застане шефът на Филхармонията маестро Найден Тодоров, към който 38-годишната звезда на цигулката изпитва топли усеща. „ Трябва да се гордеете с вашия маестро. За мене е наслаждение да работя с него. Много рядко се случва да влезеш на първа подготовка с оркестър и диригент, които не познаваш, и да се получи от първия миг “, показа тя при предходното си посещение.

Любимка на Рикардо Мути и Зубин Мета, Сара Чанг е работила с най-изтъкнатите диригенти на нашето време. За нея огромният Йехуди Менухин споделя: „ Смятам, че тя е най-прекрасният, съвършен, съвършен цигулар, който в миналото съм чувал “. Обявена за дете знамение, Сара дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония едвам 8-годишна. Към момента тя е измежду най-високоплатените солисти в света. Сред многочислените награди, които е получавала, са ЕХО Класик, „ Грамофон “ и International Classical Music Award. През март 2008 година Сара Чанг е хонорувана за млад световен водач от Световния стопански конгрес (WEF) поради нейните професионални достижения, отдаденост на обществото и капацитет за оформяне на бъдещето на света. Годишно американката с южнокорейски корени изнася към 150 концерта на всички континенти.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР