Само двайсетина минути продължи консултацията на номинирания за премиер проф.

...
Само двайсетина минути продължи консултацията на номинирания за премиер проф.
Коментари Харесай

Проф. Габровски увери ДБ: Кабинетът ще бъде изцяло от експерти, хора с безспорна репутация

Само двайсетина минути продължи консултацията на номинирания за министър председател проф. Габровски с " Демократична България ". Заедно с неврохирурга на срещата в Народното събрание бяха и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и ръководителят на ПГ Десислава Атанасова, само че не взеха думата.

Още при започване на диалога водачът на " Да, България " Христо Иванов сподели, че няма по какъв начин да поддържат първия мандат.

Иванов акцентира уважението си към личността на проф. Габровски и даде обещание, че при вероятно ситуиране на експертен кабинет, то от Демократична България са подготвени да намерят " общ език " по значими тематики. Христо Иванов изрази вяра, че тази среща е стъпка към разговор.

Проф. Габровски повтори мотивацията си - да се снижи тонът на говоренето в политическото пространство и да не последват още веднъж предварителни избори.

" Деескалацията на напрежението ще изисква кабинетът да бъде напълно от специалисти, от хора с положително име. Смея да настоявам, че някои от имената, които към този момент са приобщени, са с безспорна известност ", увери номинираният за министър председател от ГЕРБ. И даде обещание след края на срещите и с останалите партии в Народното събрание да създаде документ с целите, които би заложило негово експертно държавно управление.

Проф. Габровски акцентира, че сега никой не желае избори. Той изведе като цели Плана за възобновяване и резистентност, влизането ни в Шенген и в Еврозоната.

Номинираният за министър председател призна, че за него е обидно страната ни още веднъж да бъде оставена отвън Шенгенското пространство.

" Аз персонално поемам уговорката да се търси това конституционно болшинство за промени в Конституцията, които да разрешат да се сътвори механизъм за надзор над основния прокурор ", сподели проф. Габровски. И заявява: " Аз ще бъда поръчител за това ".

Той засегна и енергийната рецесия, инфлацията, като уточни, че сигурно избори няма да оказват помощ, а единствено работещ парламент и държавно управление. " Като че ли допирните ни точки са повече, в сравнение с разликите ", заключи той.

" Можете да разчитате да работим дружно по съответни цели, и то напълно безрезервно от наша страна ", отвърна Христо Иванов, откакто го изслуша. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР