Само два кандидата подадоха оферти в търга на Булгартрансгаз на

...
Само два кандидата подадоха оферти в търга на Булгартрансгаз на
Коментари Харесай

Само две са офертите в търга за 350 млн. лв. по трасето на "Турски поток" през България

Само два претендента подадоха предложения в търга на " Булгартрансгаз " на стойност 350 млн. лева за построяването на две компресорни станции за продължението на " Турски поток " през България.

Единият от претендентите е консорциум " Расово-Провадия Конституционен съд " с водещ сътрудник дистрибуторът на климатични системи " Климатроник " ЕООД и участници украинско, беларуско и испанско сдружение. Другият е обединяване сред българската ГБС и немската Ferrostaal, оповестява " Капитал ".

" Булгартрансгаз " бърза с провеждането на тази процедура, защото въпросните компресори са нужни, с цел да може още от идната година съветският природен газ да бъде превозен по част от съществуващите в този момент газопроводи сред Провадия и Полски Сеновец (Великотърновско). Последното се постанова, защото за начало ще бъде издигнат единствено секторът на " Турски поток " през България от сръбската граница до Полски Сеновец, показва изданието.

Важна детайлност при тази социална поръчка е, че " Булгартрансгаз " ще обезпечи единствено предплатените заплащания, до момента в който главната част от финансирането ще е ангажимент на изпълнителя. Едва след въвеждането на компресорите в употреба и приемането на първите доходи от пренос на природен газ държавната компания ще стартира да изплаща инвестицията.

Основните действия, включени в публичната поръчка, плануват разработване на капиталов план, доставка на материали, съоръжение и строително-монтажни работи на две компресорни станции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР