Само два дни преди европейската квалификация в София между България

...
Само два дни преди европейската квалификация в София между България
Коментари Харесай

Британски вестник за българските фенове: Нацистки флагове, свастики и расистки банери

Само два дни преди европейската подготовка в София сред България и Англия авторитетното английско издание The Telegraph разгласява етюд, озаглавен " Нацистки знамена, почитатели със свастики, про-расистки банери: проучване на клубната футболна просвета в България ".

С материала медията хвърли светлина върху държанието на родните ентусиасти и абсурда сред двете федерации поради расизма. От британския народен тим оповестиха, че ще изоставен терена, в случай че чуят обиди на расистка основа към техни играчи. Отговорът на БФС не закъсня и Борислав Михайлов написа писмо до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис по отношение на изказванията на островитяните.
Боби Михайлов с ново писмо до УЕФА поради мненията от британския лагер Двубоят с "Трите лъва " е в понеделник Снимка: Reuters
" Дете със свастика на голите си гърди, а друго прави нацистки привет. Знамена, с които се отбелязва рождения ден на Адолф Хитлер и подигравателни анти-расистки акции. Банани, хвърлени по черни играчи на своя отбор ", написа The Telegraph .

" Ако англичаните са си мислили след последния мач против България, че държанието на българските последователи няма по какъв начин да бъде по-лошо от маймунските звуци по адрес на играчите, то миналите осем години за жалост потвърждават противоположното "

" Колко сериозен е станал казусът на равнище национални тимове ще стане ясно в понеделник вечер, когато тимът на Гарет Саутгейт излиза в последната си подготовка за Евро 2020 на отчасти затворения стадион " Васил Левски ", продължава материалът .
Гарет Саутгейт: Напълно разбирам Борислав Михайлов "Надявам се идващите 3 дни да приказваме единствено за футбол ", съобщи селекционерът на Англия Снимка: Reuters
" Затваряне на един от секторите на стадиона е най-тежката глоба налагана на Българския футболен съюз поради " расистко държание " от страна на почитателите, един от които бе изведен от стадион " Уембли " по време на ответния мач поради обиди към Рахийм Стърлинг "

" Поведението на почитателите е още по-лошо, в случай че приказваме за клубния футбол в страната, а за това можем да съдим от няколкото в действителност шокиращи случая откогато Англия за финален път гостува в България в европейска подготовка през 2011 година "

" Мащабът на казуса е много сериозен ", споделя пред The Telegraph Павел Клименко, чиновник на Fare за Източна Европа - организация, която има за цел да се бори против неравенството във футбола.
Пари, въздействие, провокации - тайните процеси в агитката на „ Левски ” (ВИДЕО) Две от фракциите са във война след свастиката на дербито с ЦСКА
" Един от най-големите виновници за това е " Левски " София, който Клименко разказва като " един от най-лошите клубове ", що се отнася до " нео-нацистка агитация "

" Това изяснява и ужасяващата панорама на край за Купата на Бълагрия, когато момче се появи с нарисувана свастика на гърдите, а друго правеше нацистки привет, за което " Левски " бе санкциониран от Българския футболен съюз "

Снимка: btvnovinite.bg
Свастика в бранш " А " носи сериозна глоба на " Левски " (ВИДЕО) Най-вероятно "сините " ще бъдат лишени от домакинство и поради хвърлените предмети
" Това също изяснява и разпънатото знаме, с което бе честитен рожденият ден на Хитлер по време на мач на 20 април, 2013 година, който също донесе санкция на " Левски ", както и расистките викания, маймунските звуци и бананите хвърлени по нападателя на отбора Базил Де Карвальо по-рано през въпросния сезон "

Английското издание напомня и дейностите на почитателите на " Левски " през 2014 година, когато те се подиграха с акцията на УЕФА " Да кажем " НЕ " на расизма ", опъвайки знаме с надпис " Кажете " Да " на расизма ". Впоследствие " сините " бяха санкционирани.
От БХК обезпокоени, че " Левски " омаловажава лозунгите за рождения ден на Хитлер Правозащитниците изпратиха писмо до Председателя на Управителния съвет на клуба Иво Тонев
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР