Само два часа, след като положи клетва и встъпи в

...
Само два часа, след като положи клетва и встъпи в
Коментари Харесай

Приоритетите на кабинета - избори, енергетика, проблемите в строителния бранш

Само два часа, откакто постави клетва и встъпи в служба, новото служебно държавно управление организира първото си съвещание.

Премиерът Стефан Янев разясни, че поради дребните промени в този състав на кабинета не е направена обичайна гала за последователност. Служебните министри получиха и копие на Конституцията.

 Янев още веднъж очерта целите пред състава на Министерския съвет.

Подготовката на вота на 14 ноември и гаранции за избор по разпоредбите е първият приоритет.

" Електоралният развой е пиедестал на либерално-демократичната политическа система и в този смисъл основната ни задача е да подсигуряваме, че той ще бъде почтен, транспарантен и в последна сметка законен. До избирането на ново държавно управление служебният кабинет ще има за цел  да продължи да бъде фактор за непоклатимост и резистентност във връзка с политическия развой, на публичните връзки, на обществените и икономическите процеси ".

Янев открои настоящите наследени проблеми за решение:

" Такъв е казусът с неизплатените средства на строителния отрасъл, само че освен. Той е един от многото проблеми, които имам чувството, че  са заложени целеустремено с концепцията да влязат на напред във времето тъкмо в избран миг - по време на ръководството на длъжностен кабинет. Подобна е и ситуацията в енергетиката, където имаме систематичен проблем и там е належащо изцяло преосмисляне на концепцията за развиването на тази сфера, както и да се създадат фундаментални структурни промени ".

Служебният министър председател сподели, че предстоят тежки месеци, които изискват цялостна готовност.

Инфлацията към този момент явно излиза от прогнозните данни до края на годината и е допустимо повишението ѝ да продължи, притеснителни са и цените на електрическата сила, сподели по-късно служебният министър председател Стефан Янев пред бТВ. Без енергетика сме обречени на неефективна стопанска система. Трябва ни тактика, посредством която след 5 или 10 година да реализираме резултати и да имаме евтина сила, означи Янев. КЕВР има предели, не може да държи цените в подобаващ тренд, тъй че да не влиза съществено в джоба на българина, а бизнесът в това време е на нерегулиран пазар.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР