Само два часа, след като положи клетва и встъпи в

...
Само два часа, след като положи клетва и встъпи в
Коментари Харесай

Приоритетите на кабинета - избори, енергетика, проблемите в строителния бранш

Само два часа, откакто постави клетва и встъпи в служба, новото служебно държавно управление организира първото си съвещание.

Премиерът Стефан Янев разясни, че поради дребните промени в този състав на кабинета не е направена обичайна гала за последователност. Служебните министри получиха и копие на Конституцията.

Янев още веднъж очерта целите пред състава на Министерския съвет.
Подготовката на вота на 14 ноември и гаранции за избор по разпоредбите е първият приоритет.

"Електоралния развой е пиедестал на либерално-демократичната политическа система и в този смисъл, основната ни задача е да подсигуряваме, че той ще бъде почтен, транспарантен и в последна сметка законен. До избирането на ново държавно управление служебният кабинет ще има за цел да продължи да бъде фактор за непоклатимост и резистентност във връзка с политическия развой, на публичните връзки, на обществените и икономическите процеси ".

Янев открои настоящите наследени проблеми за решение:

"Такъв е въпросът с неизплатените средства на строителния отрасъл, само че освен. Той е един от многото проблеми, които имам чувството, че са заложени целеустремено с концепцията да влязат на напред във времето тъкмо в избран миг - по време на ръководството на длъжностен кабинет. Подобна е и обстановката в енергетиката, където имаме систематичен проблем и там е належащо изцяло преосмисляне на концепцията за развиването на тази сфера, както и да се създадат фундаментални структурни промени ".

Служебният министър председател сподели, че предстоят тежки месеци, които изискват цялостна готовност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР