Само дни след началото на контраофанзивата на Украйна срещу Русия,

...
Само дни след началото на контраофанзивата на Украйна срещу Русия,
Коментари Харесай

Блинкен: Контраофанзивата увеличава шансовете за мирни преговори

Само дни след началото на контраофанзивата на Украйна против Русия, съдружниците на Киев настояват, че е прекомерно рано да се каже какъв брой сполучлива би могла да бъде.Посланието е ясно – безапелационна поддръжка за защитаващата се страна, само че се признава, че евентуално ще има тежки загуби и от двете страни.
Успехът на Украйна в контраофанзивата би довел до две неща – би укрепил позицията й на всяка маса за договаряния, която се появи, и може да принуди Путин най-сетне да се концентрира върху договарянията за завършек на войната, която той стартира.
Антъни Блинкен – държавен секретар на Съединени американски щати

Френският президент, който организира диалози с водачите на Германия и Полша в Париж, счита, че контранастъплението може да отнеме седмици.
Тя е деликатно и методично готова на войска от командири, които са показали своята увереност, храброст и отлични тактически и организационни умения за малко повече от година. Тази атака се чака да продължи седмици, даже месеци.
Еманюел Макрон – президент на Франция

Междувременно съветският президент Путин означи Деня на Русия с необикновена поява – посещаване при бойци, ранени в спора в Украйна. Той е споделил пред тях, че моментът е сложен за Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР