Само дни след българската премиера на електрическия Maserati Grecale Folgore,

...
Само дни след българската премиера на електрическия Maserati Grecale Folgore,
Коментари Харесай

2024 Maserati GranCabrio Folgore

Само дни след българската премиера на електрическия Maserati Grecale Folgore, италианската марка сподели пред света следващия си нов електромобил. GranCabrio Folgore е кабриолет с оптималната мощ от над 800 к.с.

Ако визията и името ви звучат почти познати, то има елементарно пояснение за това. Моделът е откритата версия на GranTurismo Folgore, като дизайнът е значително подобен, като се изключи платнения гюрук.

 width=

Задвижването идва от не два, а три електромотора. Два от тях са на задната ос, а един начело. Теоретичната им оптималната мощ като общ брой е над 1200 к.с., само че батерията не може да ги зареди в такава степен. Поради това, моделът генерира " единствено " 817 к.с.

 width=

Батерията е Т-образен литиево-йонен пакет, ситуиран сред и зад пасажерите. Това разрешава класическите пропорции на GranCabrio, които евентуално биха били развалени от дебела инсталирана в пода батерия, да бъдат непокътнати. Пакетът е с потенциал 92,5 кВтч, само че се употребяват 83 кВтч от тях. Това значи, че Maserati лимитира оптималното напрежение на зареждане - и може би минималното напрежение на разреждане - на всяка клетка, което евентуално ще удължи живота на целия пакет.

Максималната мощ на зареждане е 270 кВ, което разрешава " пълнене " на батерията от 20 до 80 % за единствено 18 минути. Пробегът, измерен по WLTP цикъла? Почти 450 километра с едно зареждане.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР