Само депутати от ДПС приеха поканата на БСП за разговор

...
Само депутати от ДПС приеха поканата на БСП за разговор
Коментари Харесай

ДПС и БСП обсъждат партийната субсидия

Само депутати от Движение за права и свободи одобриха поканата на Българска социалистическа партия за диалог за партийната дотация. В зала Запад на Народното събрание Йордан Цонев, Халил Летифов и Велислава Кръстева започнаха диалози с Драгомир Стойнев, Филип Попов, Румен Гечев и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.
„ Обединени патриоти “ не се явиха на поканата на социалистите, а ГЕРБ бяха оповестили по-рано, че няма да отидат.

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се сплотиха в позицията си да продължи европейският модел на финансиране на партиите. Социалистите обявиха, че са удовлетворени от извършения разговор с Движението, само че отсъствието на ръководещите, които не се отзоваха, демонстрира, че те няма да правят отстъпка от предлагането си за 1 лев на глас. Според Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия задачата е опозицията да бъде „ ликвидирана “ преди локалните избори наесен:

" В зала ще молим към ръководещите: Нека тази смяна да бъде придружена с един нескончаем разговор, дано да не се бърза, тъй като сякаш се прокрадва концепцията, дайте да смачкаме опозицията за локалните избори, в случай че може да ги унищожаваме, а по-късно към края на годината още веднъж да върнем дебата, още веднъж може би да върнем дотацията, тъй като видяхме, че сгрешихме. Да обаче изборите към този момент ще са минали, резултатите ще са ясни, ние изрично се противопоставяме ".

„ За ГЕРБ премахването на дотацията не е проблем. Те от дълго време са на хранилка на публичните пари. Огромният финансов административен запас, контролът над европейските средства, последвали от медиен комфорт и въздействие в корпоративните среди, им разрешава непрестанно възпроизвеждане във властта “, сподели още Драгомир Стойнев, цитира БНР. Той и сътрудниците му на диалозите за дотациите считат, че Народното събрание се трансформира в инструмент за гарантиране на изборната победа на ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР