Само ден след инвазията на Русия в Украйна над 100

...
Само ден след инвазията на Русия в Украйна над 100
Коментари Харесай

Войната в Украйна: над 100 000 бягат от боевете, може да има до 5 милиона бежанци


Само ден след нашествието на Русия в Украйна над 100 000 души в страната бягат от боевете. Хиляди към този момент са се трансферирали в чужбина. Има упования за до 5 милиона бежанци от Украйна.

Според предварителните преценки на Организация на обединените нации над 100 000 души. Хиляди към този момент са съумели да се трансферират в чужбина. Говорителка на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците съобщи, че се следи засилен трафик към границите на страната. Посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд чака до 5 милиона бежанци от Украйна.

Президентката на Молдова Мая Санду заяви през днешния ден в Туитър, границата към този момент са минали над 4000 украинци. " Нашите граници са отворени всички или желаят да преминат през страната ни ", написа още тя.

Полша също към този момент разгласи, че ще построи приемни центрове за бежанци от Украйна. Ще приемем толкоз хора, колкото чакат на границата ни, увери полският вътрешен министър Камински. За притока на хора от Украйна се приготвя и Словакия, а Румъния разгласи, че е подготвена да одобри половин милион души.

*****

Вижте и това видео:
Ден втори от войната: вижте по какъв начин осъмна Киев
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР