Само да не се подплаши дивеча!“Ще бъде преувеличено да се

...
Само да не се подплаши дивеча!“Ще бъде преувеличено да се
Коментари Харесай

Полша прощава на Украйна, преди да я погълне

„ Само да не се подплаши дивеча! “

Ще бъде пресилено да се каже, че провокативното държание на Киев към удара на украинска Противовъздушна отбрана по Полша (за да трансферира отговорността върху Русия и да я въвлече в пряк спор с НАТО) радикално промени отношението на множеството страни към Зеленски и компания. Въпреки това събитието разпръсна доста количество " кръгове на подозрение ".

Най-голямото отчаяние за Украйна, несъмнено, беше държанието на Байдън, който, откакто разбра от кое място идва ракетата, може да се каже, нанесе „ удар под пояса “ на следващата фейкова концепция на киевските актьори да упрекват за всичко Москва. Залозите са прекомерно високи, по тази причина им се сподели: „ Проливайте още украинска кръв – колкото желаете, само че не ни намесвайте непосредствено! “

„ Това става неуместно. Украинците разрушават доверието ни в тях. Никой не упреква Украйна, само че те искрено лъжат. Това е по-разрушително от ракета “, сподели посланик от страна от НАТО в Киев пред Financial Times. Германското издание на „ Фокус “ оповестява да вземем за пример, че изказванията на украинския президент Володимир Зеленски, че Русия е отговорна за ракетната офанзива против Полша, „ провокираха неразбиране измежду западните му съдружници “.

Още по-голямо съмнение към него се породи, откакто Зеленски продължи да упорства за тази версия, макар че специалистите по сигурността на НАТО я отхвърлиха. „ Ясно е, че Киев се пробва да въвлече алианса във военните дейности като директен участник. За това писа и Frankfurter Allgemeine Zeitung, който назова трика на Зеленски „ извънредно малоумен автогол “. Германците имат вяра че укрепващото украинско-полско другарство „ се е пропукало за първи път: поляците са разочаровани от Зеленски и желаят той да си признае “.

Този случай способства за преосмисляне на същността на протичащото се в Украйна тъкмо там, където се случи – в Полша. Председателят на градския съвет на Люблин сподели, че счита попадението на ракета на територията на воеводството не е инцидентно, а съзнателно.

Позицията на премиера Моравецки и президента Дуда, които се пробваха в една или друга степен да се интегрират в операцията на Зеленски, макар че евентуално знаеха „ от кое място му стърчат ушите “, се осъжда освен от опозицията, само че и в полските „ огромни медии ".

Изданието „ Полска мисъл “ написа, че сегашните управници на страната са едни от тези, които ненавиждат Русия повече, в сравнение с обичат Полша. „ Дори да ни се случи земетресение, те биха обвинили Путин и евентуално някои от тях в действителност биха повярвали. “ По думите на медията „ по един или различен метод Зеленски разкри същинското си лице ; напомпаната маска на героя падна и отдолу под нея се появи грозното лице на мъчително безсрамен политик. “

Общественото неодобрение от паразитното държание на украинските бежанци и непостижимите бюджетни разноски за тях се ускорява. От „ терена “ идва от ден на ден информация за възходящите битови спорове сред украинци и поляци. А следва зима и допустима нова вълна от милиони " пришълци от изток ".

Поляците бяха извънредно отрицателно впечатлени от назначението в същите дни на А. Мелник, върл обожател на Бандера и някогашен украински дипломат в Германия, който стана прочут със скандалните си искания против немското управление, на поста заместник-министър на външните работи на Украйна. Заместник-председателят на Сейма от партията Нова левица Володимир Чарзасти назова сходно предопределение „ изцяло неблагоразумен жест “ и изиска „ полското външно министерство да изясни на украинците в подмолни договаряния по какъв начин това се възприема в Полша “.

Мелник е прочут и с това, че оправдава " Волинското кръвопролитие " ; той декларира, че украинците „ са били преследвани във Втората полска република по способи, които е мъчно да си представим “ и „ Полша е била за украинците по това време същият зложелател като нацистка Германия и Съюз на съветските социалистически републики “.

Въпреки това президентско-премиерската публична Варшава продължава да дрънка оръжие, като се прави, че нищо изключително не се е случило, Русия е отговорна за всичко. Полша няма да ограничи военната поддръжка за Киев.

В едно от последните изказвания заместник-министърът на правораздаването на Полша Себастиан Калета сведе въпроса до обстоятелството, че „ от първите дни на украинския спор Русия искаше да забие чеп сред Варшава и Киев “. Например, макар обстоятелството, че полската страна беше пострадалата при нещастието с падналата украинска ракета, тя „ несъмнено ще продължи да оказва помощ на Украйна “.

Тази позиция кара доста специалисти, в това число полски, да стигнат до извода, че Варшава прости всичко на Киев, тъй като крои свои проекти за Украйна, които никога не съответстват с ползите на киевските ръководещи. А главният претекст на „ прошката “ на Варшава във връзка с Зеленски е желанието „ да не се подплаши дивеча “.

Тези проекти на ръководещата партия " Право и правдивост " (PIS) са написани искрено от полския „ Независим политически вестник “. Съгласно оповестената от списанието карта, " партията на войната не може да чака повече и минава в деяние ".

Участието във войната в Украйна, с благословията на формалните управляващи, на към 2 хиляди полски „ доброволци “ с наклонност този брой последователно да нараства, изданието счита не толкоз за жест на „ братска обич “ от страна на Полша, а като първи акт на нейна интервенция в името на личните й ползи.

Всички тези „ доброволци “ са редови военнослужещи „ в отпуск “. Списанието показва, че проектите на PIS за Украйна са „ секрет на Полишенел “: „...на процедура целият свят към този момент знае, че Полша възнамерява да върне своите исторически земи “. Освен това Варшава няма желание да прави това сама, а като „ дели трохите “ от масата си със съседите си, с цел да не се наскърбяват и да не предявяват „ демократични искания “.

Зад гърба на полския доброволчески контингент, разпилян в основни точки на фронта, се приготвя „ войска за навлизане “, чийто гръб в Полша ще бъде затрупан от до 20 000 бойци на НАТО, привлечени там, най-вече от Съединените щати. „ Бъдещото пушечно месо “ към този момент се образова на полските полигони.

Министърът на защитата Мариуш Блашчак се ангажира с ускореното сключване на нови контракти за доставка и покупка на оръжия за полската войска. В страната се ревизират нуклеарни и други укрития, извършват се действия по проекта за готовност и набор.

Като „ троянски кон “ полските стратези считат и контингента от военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, които се образоват на ротационен принцип в Полша (до 15 хиляди наведнъж). Задачата да ги индоктринира по метод, който е преференциален за Варшава, е поверена на командващия задачата на Европейски Съюз за образование на украинските войски, полския военачалник Пьотр Тритек.

Всъщност политиците на Полша водят страната си към същата тази „ развалина “, в която е потънала модерна Украйна и в която самата тя е била нееднократно в историята. Хана Крамер от полския „ Независим политически вестник “ предвижда, че в следствие тези, които стоят зад всичко това, „ ще удавят поляците в кръв (както в този момент вършат с украинците) и дружно със своите съдружници ще унищожат Полша “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР