Само часове след като бил освободен от ареста под гаранция,

Само часове след като бил освободен от ареста под гаранция, ...

Сляпо отмъщение: Домашен насилник излезе от ареста, открадна самолет и го разби в собствената си къща.Само часове след като бил освободен от ареста под гаранция, 47-годишен мъж от американския щат Юта откраднал самолет и го разбил в собствената си къща, съобщава Ей Би Си Нюз. Дуейн Юд не оцелял след катастрофата.
 
Юд, който е от град Пейсън, бил арестуван по подозрение, че упражнява насилие над жена си. Той бил пуснат под гаранция. Часове след това мъжът, който бил опитен пилот, откраднал самолета „Чесна 525“ от компанията-собственик. Няколко пъти той бил наеман да го управлява. Само той бил на борда.
 


Юд насочил самолета към къщата, където живеел с жена си. Тя била вътре, заедно с едно момче. Двамата успели да избягат. За щастие, при катастрофата самолетът не е ударил съседни сгради. Пилотът загинал на място.
 
Биологичните деца на Юд не били у дома по това време. Преди да открадне самолета той им се обадил им казал същата нощ те да останат в къщата на майка си, а не в тази, в която живеели в момента. Те го послушали.
 
Съседи разказват, че чули самолета да прелита два пъти отгоре преди да се разбие. Видеоклип показва как докато къщата гори единият от моторите на машината продължава да работи.
 
В 19:30 ч. в събота пилотът бил арестуван по подозрение за насилие над съпругата си. Малко след полунощ в неделя срещу понеделник самият Юд помолил в къщата му да бъде изпратен полицай, „който да пази реда“, докато прибира вещите от дома си. Изнасянето му минало без скандали. Въпреки това два часа по-късно станала самолетната катастрофа.

Превод и редакция: БЛИЦ 
 

Източник: blitz.bg