"Само българските граждани могат да накажат управляващите, като ги сменят.

...
"Само българските граждани могат да накажат управляващите, като ги сменят.
Коментари Харесай

Политолог: Само българите могат да накажат управляващите

"Само българските жители могат да санкционират ръководещите, като ги сменят. Борисов няма съображение да подава оставка. ГЕРБ се намират в най-хубавата си кондиция от началото на третия си мандат. Най-малко евентуални към днешна дата наподобяват предварителни парламентарни избори ", сподели пред БНР политологът Петър Чолаков.

По мотив идната конкуренция за кмет на София той съобщи: "Не съм сигурен, че на втори тур, какъвто се обрисува сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, госпожа Фандъкова ще загуби. Някои хора с омерзение ще отидат да гласоподават за нея ". По думите на политолога Манолова е доста необикновен претендент, тъй като стана омбудсман под благосклонния взор на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ.

Чолаков разяснява идния избор на основен прокурор и то дни преди локалните избори. "Темата за основния прокурор, за предопределения избор на господин Иван Гешев ще бъде употребена от опозицията. Не знам до каква степен тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тематика, която не афектира българските жители ", разяснява той в предаването "Преди всички " по БНР.

Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев. "Виждате, че стартират да се основават съществени настроения в обществото и не изключвам президентът да се намеси ", съобщи Чолаков.

Във връзка с зародилото напрежение в неделя сред премиера и президента, политологът съобщи, че свадите не са в президентството, а в Министерския съвет и напомни горещите тематики БАБХ, Национална агенция за приходите и т.н.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР