Само аз съм му виновен, това разбрах“. С тези думи

...
Само аз съм му виновен, това разбрах“. С тези думи
Коментари Харесай

Бойко Борисов отрече да е предлагал посланически пост на главния прокурор

„ Само аз съм му отговорен, това разбрах “. С тези думи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли изказванието на основния прокурор Иван Гешев, че „ завоалирано “ му е предложил посланически пост.

„ Като какъв и в каква позиция ще му предлагам постове, които се разписват от президента “, добави Борисов пред публицисти. Той описа, че единственото му позвъняване до Гешев е било директно след гърмежа до кортежа му на 1 май, когато изразил състрадание и угриженост към него и фамилията му.

„ Очевидно има сили, които, щом видят, че може да се сформира държавно управление, се задействат “, изясни си протичащото се Борисов. Отрече и да се е обаждал на който и да било в прокуратурата, с цел да му влияе за свалянето на първия обвинител.

„ Махането на Гешев се прави от Висш съдебен съвет! Аз на никого не съм се обаждал, с никого не съм разговарял и никого не съм преследвал “, натърти водачът на ГЕРБ. И осъди думите на Гешев по адрес на „ политическия отпадък “.

„ Да наричаш избраниците на народа политически отпадък...Аз съм го заслужил това доверие. Хората са се произнесли дали сме политически отпадък или не “, сви плещи Борисов.

„ Светът е цялостен със загадки “ пък бе отговорът на Томислав Дончев за изказванията на Гешев, че е приказвал по телефона с политик – жена, която седяла до Мария Габриел при първия анонс за желаната оставка на основния прокурор.

Обвинител  №1 дефинира като изменничество поддръжката на Движение за права и свободи за предварителното му премахване от поста. Но водачът на придвижването Мустафа Карадаиъ обаче беше сбит - оставката е персонален избор.

„ Предателство към кого? Към него? Оу! “, иронично реагира Карадайъ. И добави: „ Тогава имам какво да кажа. Онова, което няколко години вие се пробвате да вършиме като интерпретация, когато Движение за права и свободи има избрана позиция, значи може би създава и такива резултати. “

Според Тошко Йорданов от Има Такъв Народ протичащото се е явен знак за това, което „ народът знае, а точно, че има политическа интервенция в правосъдната система “. Йорданов загадъчно добави, че изчегъртването на модела ГЕРБ очевидно е напреднало и „ би трябвало да си давате сметка, че не са единствено тези политически партии са с въздействие в правосъдната система. “

Българска социалистическа партия и ПП-ДБ избраха да запазят безмълвие, а от „ Възраждане “ в писмена позиция показаха, че „ Това, което се случва сега сред Гешев и другите американски фракции в  България е същото като това, което се е случило през 1934 година сред Хитлер и Рьом в Германия “ – така наречен Нощ на дългите ножове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР