Само ако прегърнем бъдещето като време на потенциално развитие и

...
Само ако прегърнем бъдещето като време на потенциално развитие и
Коментари Харесай

Тимерманс: Ако сме влюбени в митологичното минало, ще пропуснем възможностите за бъдещето

Само в случай че прегърнем бъдещето като време на евентуално развиване и прогрес, единствено тогава можем да продължим напред. Ако сме толкоз влюбени в едно митологично минало, ще пропуснем опциите да създадем по-добро бъдеще за нашите общества, за нашите деца. Това съобщи Франс Тимерманс, първи заместник-председател на Европейската комисия.

Той пожела триумф на Българското председателство в този по думите му извънредно сложен интервал от време. Изказването му пристигна по време на първото съвещание от парламентарното измерение на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз - КОСАК (конференция на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейския съюз).

Според него проблемите, които би трябвало да бъдат решавани от европейските институции, са свързани с провокациите, пред които светът ни изправя и неизпълненото заричане за доближаване, което подкопава доверието в границите на страните членки на Европейски Съюз. Четвъртата индустриална гражданска война, която е първата в човешката история, засягаща всички елементи на света по едно и също време и всички хора, геостратегическата среда, миграцията са част от провокациите, на които той се спря в изявлението си.

Много от жителите на Европейски Съюз са на мнение, че към този момент не управляват личната си орис, уточни Франс Тимерманс. Той означи и смисъла на националните парламенти за неговото създаване и за връщането на доверието в политиката. По думите му да разчитаме на съседа си значи той да бъде източник на доверие, на мощ, на разцвет.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (103)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР