Само 9% от британците искат живота им да се завърне

...
Само 9% от британците искат живота им да се завърне
Коментари Харесай

Британците открили неподозирани ползи от живота под карантина

Само 9% от британците желаят живота им да се завърне към „ естественото “ след отшумяването на пандемията, демонстрира изследване. Хората разкрили обилни позитивни промени по време на карантината, като по-чист въздух и по-задружни общности, предава БНР. 

Повече от 54% от интервюираните в изследването, извършено от YouGov са декларирали, че ще внесат промени в живота си и този на страната като цяло, извличайки си поучения от рецесията. 

42 на 100 декларират, че в този момент правят оценка доста повече храната и други значими неща от живота, които преди са считали за даденост, а 38 % са почнали да готвят повече и не употребяват полуфабрикати. В същото време 61 на 100 са почнали да харчат по-малко пари, 51 % са открили, че въздухът, който дишат, е по-чист, а 27 на 100 виждат повече диви животни. 

Според 2/5 от интервюираните има по-задружен дух в общностите, а 39% споделят, че поддържат връзка по-често с другари и членове на фамилията, макар общественото разграничаване

В същото време кметът на Лондон Садик Хан настоя носенето на маски в градския превоз да стане наложително. Британската столица е най-тежко наранена от пандемията от ковид, като градският превоз е едно от местата, където спазването на общественото разграничаване е доста мъчно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР