Само 8 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 8 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Интелектуалецът тенисист Карен Хачанов

Само 8 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open.

Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в " Арена Армеец " от 7 до 14 ноември.

Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТП след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината!

Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2020 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Карен Хачанов е роден на 21 май 1996 година в Москва. Той стартира да играе тенис още на 3 години в детската градина. Решение за това взема татко му Абгар - арменец, чийто живот минава сред волейбола и медицината. Майката на Карен - Наталия, също е изучавала медицина.

Карен израства с изявите на Марат Сафин и Евгени Кафелников, а с изключение на тях, за собствен обичан състезател показва Хуан Мартин дел Потро. Въпреки мощната последователност, присъща за фамилиите на медици, Карен твърдо се захваща с тениса и на 15 години взема решение, че ще бъде експерт.

Тогава той се мести в Сплит (Хърватия), с цел да тренира при някогашния ментор на Горан Иванишевич - Ведран Мартич. По-късно развиването му продължава в Барселона, откъдето владее съвършен испански. За своя обичана настилка руснакът показва клей и хард на закрито. Най-силното му оръжие е сервисът.

Ако не бил избрал тенисът, Хачанов е уверен, че е щял да бъде баскетболист или състезателен сътрудник. Любовта към баскетбола се показва в мощна поддръжка на " Маями Хийт ", а Леброн Джеймс, Конър Макгрегър и Кристиано Роналдо са топ спортистите на света, съгласно Карен. Именно изявите на португалеца с екипа на " Реал " (Мадрид) тласкат тенисиста към това да стане почитател на Кралския клуб.

На въпрос кой артист желаете да изиграе вас, Хачанов показва Лиам Хемсуърт от " Игрите на глада ". Според тенисиста двамата имат сериозна образна аналогия.

В свободното си време Карен залага на хип-хоп музика, четене на типичен романи и игра на шах. Споделя, че точно тези интелектуални занимания са му помогнали и в развиването като състезател. Женен е за Вероника, имат наследник на име Давид, който е на годинка.
 От ATP разпростаниха клип с блестящи отигравания на Григор Димитров
От ATP разпростаниха клип с блестящи отигравания на Григор Димитров

Той пусна няколко майсторски къси топки и пласира печеливши ретури
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР