Само 705 фермери ще бъдат засегнати, ако България реши да

...
Само 705 фермери ще бъдат засегнати, ако България реши да
Коментари Харесай

Таван от 100 000 евро на субсидиите би засегнал 705 фермери

Само 705 фермери ще бъдат наранени, в случай че България реши да вкара таван от 100 хиляди евро на дотациите през идващия програмен интервал, сочи разбор на земеделското министерство.

Той е въз основата на данни от 2019-та година, а към момента не е решено дали и какъв таван ще бъде натрапен у нас.

Идеята да се постави горна граница на дотацията, която земеделците могат да получават, се основава на желанието да се обезпечат повече средства за дребните фермери за сметка на ограничение на парите, които се заплащат на най едрите.

От разбора на агроведомството излиза наяве, че в случай че България вкара таван от 100 хиляди евро, земеделските производители, които няма да попаднат в неговия обсег, са близо 60 хиляди. За 2019 година те са взели над 66 % от общата сума на директните заплащания.

Тези, които биха попаднали в корекцията, са 705 стопани, които преди две години са получили една трета от всички дотации.

Земеделското министерство работи върху няколко разнообразни разновидността за разпределение на дотациите, за които обаче са нужни още по-детайлни разбори за резултата, който ще се реализира с тях българското земеделие.

Засега налагането на таван не е взето като дефинитивно решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР