Само 4546 водачи са глобени за превишение на скоростта в

...
Само 4546 водачи са глобени за превишение на скоростта в
Коментари Харесай

Само 4546 водачи са глобени в участъка с ограничения на "Тракия" в Старозагорско, твърди МВР

Само 4546 водачи са санкционирани за превишение на скоростта в сектора на автомагистрала " Тракия " от километър 168 до километър 208 от въвеждането на ограничаването от 90 км/ч на 19 декември предходната година. Това заяви през днешния ден в границите на парламентарния надзор министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Според него това са систематизираните данни до 30 юли тази година, т.е. за интервал от повече от седем месеца. Ограничението беше въведено поради неравностите по пътното платно на автомагистралата в този сектор.

То трябваше да ваши до края на март, само че беше удължено, за момента до края на септември. От изявление пред Народното събрание от март на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова през март стана ясно, че пари за ремонт на сектора няма и срокът на ограничаването ще бъде продължен в допълнение.

По предварителни данни са нужни 60 млн. лв. за ремонта, само че сумата може да се промени, тъй като все още даже не е ясна технологията, по която ще се направи обновяването. Като проблем Аврамова уточни, че е необходим повсеместен ремонт на седем пътни уреди, а съществуването на коловози било симптом за съществени проблеми в пътната структура на автомагистралата.

Тогава беше обявено също, че е въображаемо за въвеждане на ограничаване единствено в дясната лента, която е с неравности, само че не и за дясната, само че е преценено, че това ще е рисково.

Участъкът на " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора, както и този към разклона за Ихтиман, където също ограничаването е 90 км/ч са обичани за патрулите на " Пътна полиция ".

При ограничаване от 90 км/ч и шофиране с нормалните за автомагистрала 140 км/ч провинилите се водачи са застрашени с санкция от 400 лв. и лишаване на една трета от полагащите се 36 контролни точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР