Само 450 километра отделят украинската армия от руските сепаратисти в

...
Само 450 километра отделят украинската армия от руските сепаратисти в
Коментари Харесай

Необявената война на Русия срещу Източна Украйна

Само 450 километра отделят украинската войска от съветските сепаратисти в Източна Украйна. Растат опасенията, че Путин няма да се задоволи единствено с анексията на Донецк и Луганск. Ситуацията към Украйна стана още по-опасна.

Украинският съвет за сигурност разгласи изключително състояние на територията на цялата страна. То ще важи в началото за период от 30 дни, сподели Олексий Данилов, секретар на Съвета за сигурност. Възможно е да бъдат въведени и други ограничаващи ограничения, да вземем за пример вечерен час, както и засилени полицейски инспекции на хора и персонални коли.

" Ситуацията е доста заплашителна “, сподели немският канцлер Олаф Шолц в изявление за медийната мрежа АРД. Според него Русия е струпала войски по украинската граница, които са задоволителни, с цел да завладяват цялата прилежаща страна. „ Това би трябвало да се взима доста на съществено и не трябва да се омаловажава “, сподели Шолц. По-рано през вчерашния ден той разгласи, че като реакция на съветските дейности Германия замразява газопровода „ Северен поток 2 “.

Ето къде минава демаркационната линия, която отделя украинската войска от сепаратистките бойци в Източна Украйна, които Русия към този момент поддържа публично.

В самата Украйна също порастват опасенията от огромна съветска инвазия. Какво мислят украинците и какъв брой от тях са подготвени да бранят страната си?

Обхватни наказания против Русия

Американският президент Джо Байдън, Англия и Европейски Съюз оповестиха обширни наказания против Русия. Те засягат политици, депутати от Думата, олигарси, банки, оръжейния бранш, както и достъпа на Русия до финансовите пазари. Санкциите влизат в действие още през днешния ден (23.2.2022).

Президентът Байдън назова решението за признание на двата сепаратистки района „ началото на една инвазия в Източна Украйна. " Ние продължаваме да считаме, че Русия е подготвена да отиде и по-далеч и да предприеме солиден боен удар против Украйна “, сподели Байдън в изказване от Белия Дом.

Стана ясно също, че плануванаъа среща на върха сред Байдън и Путин се анулира.

Бившият американски президент Доналд Тръмп обаче назова дейностите на Путин „ гениални “ и „ доста хитри “, в същото време увери, че с него отпред на страната, сходно развиване нямало да е допустимо.

Путин предприе " прикрита анексия " на част от Източна Украйна

„ Признатата от Русия самостоятелност на двата сепаратистки района в Източна Украйна няма нищо общо с същинска самостоятелност. В случая става дума за прикрита анексия “, споделя Гвендолин Засе, директорка на Центъра за източноевропейски и интернационалните проучвания в Берлин.

Според нея приетата от Русия самостоятелност на Донецк и Луганск е ясно нарушаване на интернационалното право. „ Русия от 2014 има свое военно наличие в двете така наречен „ Народни републики “. Но в този момент това стана напълно публична политика на Кремъл, оповестена и обществено, разяснява Засе.

Думата чинно утвърди решението на Путин за признание на двата сепаратистки района. Интересно е да се знае обаче, че измежду военните в Русия очевидно не всички поддържат настоящия курс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР