Само 41 жители на община Варна могат да се възползват

...
Само 41 жители на община Варна могат да се възползват
Коментари Харесай

Останаха само 41 безплатни прегледа за риск от сънна апнея във Варна

 Само 41 поданици на община Варна могат да се възползват в идващите 20-ина дни от безвъзмезден обзор за нараснал риск от сънна апнея в границите на взаимната скринингова стратегия “Профилактика на сънна апнея " на Община Варна и МБАЛ “Света Анна - Варна " за 2019 година Изследването лишава към 30 минути и не се покрива от Здравата каса. Извършват го сертифицирани експерти в особено оборудван за задачата кабинет в поделение “УНГ " на МБАЛ “Света Анна - Варна ".

От стартирането на програмата през месец април 2019 година досега на акустична рино- и фарингометрия в отделението “УНГ " на МБАЛ “Света Анна " са подложени 359 поданици на община Варна със признаци на хъркане и апноични паузи по време на сън.

От всички 359 пациенти 243 са мъже, а 116 - дами. От тях 115 са с ниска естествена дневна унесеност, 143 с по-висока естествена дневна унесеност, 28 са с лека несъразмерна дневна унесеност, 38 с умерена несъразмерна дневна унесеност и 35 са с тежка несъразмерна дневна унесеност съгласно Epworth sleepiness scale (скала за самооценка).

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР