Само 4% от българите се чувстват щастливи. 31% смятат живота

...
Само 4% от българите се чувстват щастливи. 31% смятат живота
Коментари Харесай

Едва 4% от българите се чувстват щастливи

Само 4% от българите се усещат щастливи. 31% считат живота си за трагичен. Това демонстрират резултатите от изследване за щастието на българина. Оказва се, че колкото по-високо образовани имаме, толкоз по-добре се усещаме.

Като страна минаваме 100 милиарда лв. БВП. Като обособени персони обаче не доближаваме световния показател на щастието. Под него сме с 5 пункта.

Д-р Венцислав Савов, редактор на списание: Икономиката в действителност се оправя добре, само че все пак ние не сме уверени, че българинът е благополучен като нация.
Улица " Щастие " би трябвало да има в София, Пловдив, Габрово и Иваняне. В София обаче ние не успяхме да я открием, тъй като, наподобява, на нейно място строят блок.

Според изследването най-нещастни са ромите, хората над 70 години и лицата, които са получили единствено главно обучение. Съвсем предстоящо щастието значително зависи от приходите.
Д-р Венцислав Савов, редактор на списание: Четиричленните фамилии с общ приход над 1500 лева живеят най-добре.
И тъкмо тук по-високото обучение идва на помощ.

Д-р Венцислав Савов, редактор на списание: Образованите хора изкарват по-високи приходи и могат да си разрешават доста повече да покриват потребностите си, с което пък да бъдат по-щастливи като персони.
А има едно универсално лекарство, което съгласно психолога Моника Балаян, оказва помощ да се оправяме с компликации, които не зависят единствено от образованието.
Моника Балаян, психолог: Смехът - това е върхът на щастието.
Смехотерапията пособия даже на хора със здравословни проблеми.

Моника Балаян, психолог: Успяваме даже с заболели хора, те усещат себе си щастливи, смеят се и по този метод трансформират своето отношение и минава заболяването.
Разбиращите от благополучие споделят, че в случай че се държиш като че ли си благополучен, то фактически ще станеш подобен. Преведена у нас тази мисъл би означавала, че всеки самичък е виновен за щастието на своята улица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР