Само 4,4% от българите не са изпитвали никакви затруднения да

...
Само 4,4% от българите не са изпитвали никакви затруднения да
Коментари Харесай

19 на 20 българи имат финансови затруднения, всеки трети не може да свързва двата края

Само 4,4% от българите не са изпитвали никакви усложнения да посрещат разноските си за живот в последните три месеца на 2021 година, сочат данните от най-новото проучване на " Евростат ". Европейската статистическа организация е систематизирала нова база с данни, показващa въздействието на пандемията върху 11 страни от Европейски Съюз. Най-висок е индикаторът във Финландия, където 43,7% от популацията не са имали усложнения при посрещане на разноските си.

Страната ни обаче е водач по дял на популацията, което може да свърже двата края мъчно или доста мъчно, като у нас той е 37% и това е максимумът измежду прегледаните страни. Най-малко са бедните още веднъж във Финландия, не повече от 9,2%.

През последното тримесечие на 2021 година най-малко 20% от всички поданици на страните в Европейски Съюз, за които има данни – България, Белгия, Ирландия, Франция, Австрия, Словения и Финландия, могат да свържат двата края елементарно или доста елементарно.

Пандемията от COVID-19 през 2020 година, траяла и през 2021 година повлия на изискванията на живот във всички страни членки на Европейски Съюз. Макар и в друга степен, всички жители на страните от Европейски Съюз бяха наранени от понижения на приходи, кратко работно време и тежки правила за обществено разграничаване, означават специалистите от Eurostat.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР