Само 28% от европейците на възраст между 16 и 24

...
Само 28% от европейците на възраст между 16 и 24
Коментари Харесай

Евроизбори 2019: Какво предлагат европейските партии за младите хора

Само 28% от европейците на възраст сред 16 и 24 години гласоподаваха на последните избори за Европейски парламент през 2014 година Общата изборна интензивност тогава бе 42%. Преди вота тази седмица EurActiv събра предложенията за младежите на главните европейски политически партии. Подкрепа за нововъведенията и младите бизнесмени и разширение на програмата за студентски продан " Еразъм " са измежду основните хрумвания в стратегиите им.

ЕНП: Иновации и основаване на работни места

" Нуждаем се от мощна стопанска система за общество, в което за всеки се поставят грижи и всеки намира сигурност и благоприятни условия ", се споделя в програмата на Европейската национална партия (ЕНП). Тя дава обещание да сътвори 5 милиона работни места в идващите пет години, употребявайки за основа така наречен " План Юнкер " за вложения, засилвайки единния пазар на Европейски Съюз и сключвайки търговски покупко-продажби с трети страни.

ЕНП желае също така фирмите да получават по-лесно достъп до финансиране. За младите бизнесмени предлага специфична скица, която да окуражава стартъпите, изключително в региона на цифровата стопанска система. Дясноцентристите желаят да се понижи бюрокрацията за дребни и междинни предприятия и да се модернизира законодателството на Европейски Съюз, тъй че да е по-пригодено към изменящия се пазар.

За обучение и проучвания партията приканва да се разшири програмата за студентски продан " Еразъм " отвън учебните заведения и да се възпроизведе на равнището на професионалното образование и обучение. Подкрепя в допълнение финансиране за самодейността DiscoverEU, позволяваща на 18-годишни младежи да пътуват из Европа благодарение на евросредства.

ЕНП предлага да се сътвори Европейски академични институт 4.0, който да поддържа нововъведенията в Европа. Призовава за повече вложения в стратегиите за учене през целия живот.

ПЕС: Младежката гаранция

" Нашите общества ще се изправят пред бъдещето с повече оптимизъм, когато младежите ни имат по-добри вероятности и възрастните ни хора към този момент не се опасяват от неустановеност ", споделят социалистите.

Партията на европейските социалисти (ПЕС) предлага да се сътвори европейска скица, с която да се подсигурява, че всички деца ще имат достъп до качествено опазване на здравето, грижи, обучение, настаняване и издръжка, без значение къде живеят.

ПЕС желае образование за младите европейци, тъй че да придобият верните умения за работните места, които се оферират. Социалистите оферират схемата младежка гаранция да бъде разширена, тъй че да оказва помощ на младите да намерят работа, стаж или продължаващо образование, когато са безработни.

Партията също желае да се укрепи програмата " Еразъм + ", тъй че всички, без значение от обществения си статут, да могат да се възползват от нея.

Консерватори и реформисти: Без проекти за младежите

Нищо не се загатва за младежи, младежи или обучение в програмата на Алианса на европейските консерватори и реформисти. По въпроса за основаването на работни места консерваторите упорстват за мощен обединен пазар и амбициозна комерсиална политика.

" За да се основат работни места, напредък и с цел да процъфтява бизнеса, би трябвало да помогнем за основаването на верни регулаторни и стопански условия. В последна сметка Европейски Съюз е търговски блок, а не скица за обществено обезпечаване ", споделят те.

АЛДЕ: По-лесен достъп до финансиране

Алиансът на либералите и демократите за Европа упорства за вложения в изследвания и нововъведения и за това хората да получат верните умения за 21 век. Подкрепя образованието по предприемачество и така наречен меки умения, като еластичност и интердисциплинарно мислене.

Както ЕНП, либералите гледат на образованието като на " развой на учене през целия живот ". Те желаят повече вложения в обучение и професионално образование, повече стажове и по-широко присъединяване в плановете по " Еразъм ", повече финансиране за проучвания и нововъведения, както и цифрови образования.

За образованието АЛДЕ предлага добитите квалификации в една страна членка да бъдат изцяло признавани в целия блок.

Призовава да се улесни достъпа до грантове и други форми на финансиране за дребния бизнес и изключително за младите бизнесмени.

Европейска левица: Защита на правото на обучение

В предизборния си манифест Европейската левица предлага смяна на метода към образованието посредством приоритизиране на оценяването на учениците на основата на тяхното развиване.

Според партията икономическият напредък би трябвало да върви ръка за ръка с битката против несигурността и безработицата, изключително измежду младежите и дамите. Те оферират и понижаване на работното време без това да води до загуба на приходи.

Зелени: Достъпно обучение

Зелените поддържат младежката гаранция, като споделят, че нейната съществена цел би трябвало да бъде платена и качествена претовареност. Партията приканва за задоволително финансиране за Европейския корпус за взаимност, с цел да имат младежите опция да доброволстват. Обещават да се борят против регулациите, които затрудняват достъпа на младежите до пазара на труда.

Насърчават наличното висше обучение, положителните условия за образование и справедливия достъп до работни места с положително възнаграждение за всички младежи. Призовават страните членки да влагат повече в обучение и учене през целия живот. Предлагат нарастване на финансирането на Европейски Съюз за стратегии за продан като " Еразъм ".

Какви са предложенията на европейските партии за миграцията четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (403)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР