Само 24 часа преди началото на най-голямото спортно събитие за

...
Само 24 часа преди началото на най-голямото спортно събитие за
Коментари Харесай

Ден преди световното по футбол Русия започна големи военни маневри

Само 24 часа преди началото на най-голямото спортно събитие за годината - Световното състезание по футбол в Русия, домакините оповестиха започването на най-големите от 10 години насам маневри на Северния флот на страната.

Според известието на министерството на защитата в сбор-похода, почнал през днешния ден в Баренцово море, ще вземат участие ескадреният миноносец " Адмирал Ушаков ", ракетният крайцер " Маршал Устинов " и други 34 бойни кораби, нуклеарни и дизелово-електрически подводници, подсигуряващи кораби, 20 самолета и хеликоптера.

В рамките на похода, който ще продължи до края на последваща седмица, ще има 19 на практика стрелби, ще се тестват нови мостри оръжие. Разиграваният сценари е отбиване на масиран въздушен удар на условния съперник, гарантиране на отбраната от подводници, поразяване на корабни групи и отряди за морски десант.

Сред другите сили са огромните десантни кораби " Георгий Победоносец ", " Кондопога " и " Александър Отраковский ", корабът за битка с подводници " Североморск ", специфична техника на бреговите ракетно-артилерийски и сухопътни сили, морската пехота и противовъздушната защита.

" Адмирал Ушаков " е най-новият от водещите кораби - спуснат е на вода през 1991г. (до 2004г. се наричаше " Безстрашни " ), до момента в който " Маршал Устинов " е от 1982г. и се върна в строя доскоро повече от година след 6-годишен ремонт и рационализация. " Североморск " е стартират през 1984г. и до 1996 година се наричаше " Симферопол ".

" Маршал Устинов " е един от четирите настоящи ракетни крайцера на военен строй във военноморския флот на Русия. Останалите са " Москва " (флагман на Черноморския флот), " Варяг " (флагман на Тихоокеанския флот) и " Петър Велики ", само че той е издигнат по различен план.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (182)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР