Само 2% от американците смятат Русия за съюзникЕдна трета от

...
Само 2% от американците смятат Русия за съюзникЕдна трета от
Коментари Харесай

Само 2% от американците смятат Русия за съюзник

Само 2% от американците считат Русия за съдружник
Една трета от американците считат Русия за зложелател и единствено 2% - за съдружник. Това демонстрират данните от социологическо допитване, извършено от списание „ Икономист “ и изследователската организация YouGov (The Economist/YouGov Poll).

На въпрос дали считат Русия за съдружник или зложелател, 2% са определили Русия като съдружник, 10% - другарска страна, 31% - неприятелска страна, 34% считат Русия за зложелател и 23% нямат мнение.

Най-положително към Русия се отнасят американските гласоподаватели на възраст сред 19-29 години: 4% са определили Русия като съдружник, 12% – като другарска страна, 25% - като неприятелска и 20% - като зложелател. 39% от запитаните в тази възрастова категория нямат позиция. Сред лицата над 65-годишна възраст всеки десети има позитивно връзки към Русия. За 39% тя е неприятелска страна, а за още 41% - зложелател.

Най-агресивно към Русия се отнасят членовете на Демократическата партия: 53% от участвалите в анкетата демократи считат РФ за зложелател. На същото мнение са 27% от жителите, които се дефинират като самостоятелни, и 17% от републиканците. По 2% от всяка една от тези три групи хора виждат в Русия съдружник.

В западните щати 3% от жителите им считат Москва за съдружник, а 10% назовават Русия другарска страна. На противоположната позиция са 35%, а за още 34% тя е зложелател. В североизточните щати на Съединени американски щати Русия е зложелател на 31% от запитаните, в Средния Запад – 32%, в южните щати – 37%.

Анкетата е извършена в интервала от 14 до 16 октомври измежду 1500 американци. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР