Само 19 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 19 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Базил от Тбилиси – апетитът идва с яденето

Само 19 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в „ Арена Армеец “ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТП след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2020 “. Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта! Само допреди няколко години главната задача на Николоз Басилашвили по шампионатите бе да си резервира корт и да откри сътрудник за подготовка. Парите за участия бяха незадоволителни и битката бе най-много за оцеляване.
Сега грузинският дипломат на тениса е с три трофеи от календара на АТП и мечтае за Топ 10 на ранглистата и купа от „ Големият шлем “.
„ Винаги съм бил перфекционист, само че не всеки път успявах да си въздържам нервите във значимите моменти и това несъмнено ми пречеше. До 23-годишна възраст бях извънредно див “, признава тенисистът, когато приятелите назовават Базил.
Синът на някогашен актьор от националния балет на Грузия не е играл на нито един шампионат от Големия шлем при юношите, само че към този момент се е потвърдил при мъжете. Николоз е роден гений и това го е признал човек, който несъмнено знае по какъв начин да работи с хора.
Когато е на 16 години, грузинецът тренира цяла седмица в дома на Брад Гилбърт в Калифорния. Известният скандалджия, с който Андре Агаси стигна до №1 в света, е впечатлен. Най-вече способността на Басилашвили да удря топката с всичка мощ от всякаква позиция на корта. По време на тренировките индивидът от Кавказ едвам не събаря стоящия до мрежата Брад, който след това на смешка споделя, че скоростта е била към 1000 благи в час (над 1500 км/ч).

На въпроса какъв би станал, в случай че не бе тенисист, Николоз дава отговор: водач или психолог. И двете специалности не са изключително съвместими с буйния му темперамент, само че очевидно ориста си знае работата и му е връчила ракетата. Зрителите в София познават грузинския тенисист още от 2017 година, когато в профил лидера в схемата Доминик Тийм, а на полуфинала загуби от бъдещия първенец Григор Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР