Само 18 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 18 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Филип от Сърбия – между футбола и планината, но тенисист

Само 18 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в „ Арена Армеец “ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТP след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТP 250 за годината! Продължава рубриката „ Звездите на Sofia Open 2020 “. Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Сърбите са спортна нация, а когато стана дума за футбол, всеки е почитател. Не прави изключение и Филип Краинович. Сръбският тенисист поддържа белградския гранд Цървена звезда. Иначе доста обича планината и снега и в свободното си време нормално е нависоко.

28-годишният състезател от Сомбор към момента няма купа от календара на АТP. Първият му край бе през 2017 година на Мастърса в Париж, когато загуби от Джак Сок. Миналия сезон бе финалист в Будапеща и Стокхолм, само че в решителния мач отстъпи надлежно на Матео Беретини и Денис Шаповалов.
Когато е на 13 години, Филип стартира подготовка в академията на IMG (основана през 1978 година от Ник Болетиери), където изкарва пет сезона. През 2008 година бе полуфиналист при юношите на „ Уимбълдън “, само че бе надвит от бъдещия първенец Григор Димитров.

Сърбинът признава, че обичаната му настилка е клей и това не е изненада за тенисист от Балканите. Кариерата му обаче постоянно е прекъсвана от травми и е претърпял интервенции на рамото и китката. През 2018 трябаше да лекува контузии в лявото ходило, глезена и ръката.

Краинович очевидно обича телевизионни надпревари, тъй като при последния си избор на треньор употребява жокер „ Обади се на другар “ и към този момент работи с Янко Типсаревич. Който споделя: “Филип постоянно е бил нападателен състезател, а към този момент е по-добре квалифициран и физически. Първата ни цел е да влезе в Топ 20 на ранглистата”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР