Само 16% от младите хора в Испания живеят самостоятелно, в

...
Само 16% от младите хора в Испания живеят самостоятелно, в
Коментари Харесай

Европейската страна, която планира да гарантира 20% от заемите за покупки на жилища от младежи

Само 16% от младежите в Испания живеят независимо, в съпоставяне със приблизително 32% в Европа. Това се споделя в неотдавнашно изследване на Observatory of Emancipation. Проблемът с недостъпността на жилищата не е непозната на Испания и даже на фона н сривове на доста имотни европейски пазари като Германия, Дания, Португалия се срутват, други остават постоянни след повдигането на лихвите и финансовата световна рецесия, тези в Испания и Италия остават постоянни.

Правителството на Испания обаче е решили да се бори с казуса. То предлага да поеме част от ипотеките, изтеглени от младежи, с цел да може покупката на нов дом да стане по-достъпна, написа Bloomberg. Моментът не е инцидентен - препоръчаните ограничения идват в навечерието на предизборна акция.

Кабинетът би трябвало да утвърди предложение, оповестено безусловно преди дни от министър-председателя Педро Санчес. Според него държавната банка за развиване би трябвало да подсигурява до 20% от заемите за покупки на жилища . От програмата ще се възползват хора на възраст до 35 години с годишни заплати от 37 800 евро.

Планът за вдишване на част от ипотеката за ново жилище е следващия образец за новия фокус на държавното управление върху достъпността на жилищата преди районните и общински избори на 28 май. Преди това Санчес беше заречен, че държавното управление ще подари парцели, ще построи нови домове и ще дефинира за градеж на обществени жилища. Целта е да бъдат предоставени най-малко 90 000 къщи за няколко години.

Испанското държавно управление разгласи наскоро, че ще финансира построяването и реконструкцията на 43 000 жилища, които да са с налични наеми. Планираните нови жилища са в допълнение към авансово оповестения проект за реорганизация на 50 000 затворени жилища под ръководство на испанската банка Sareb.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР