Само 16 дни остават до началото на турнира Sofia Open

...
Само 16 дни остават до началото на турнира Sofia Open
Коментари Харесай

Матео Беретини - Универсалният войник от Рим

Само 16 дни остават до началото на шампионата Sofia Open 2019, а уредниците на шампионата не престават да показват звездите, който ще дойдат в България, с цел да вземат присъединяване в конкуренцията.

Днес ред е на Матео Беретини.

 Денис Истомин – постоянно подготвен за борба
Денис Истомин – постоянно подготвен за борба

101-вият сега в международната класация тенисист има много забавна орис

Матео Беретини ще бъде една от загадките в София. През лятото на предходната година 22-годишният римлянин завоюва първата си купа на равнище ATP, побеждавайки на финала в Гщаад различен воин от " Арена Армеец " -шампиона от 2016-а Роберто Баутиста Агут.

Мнозина експерти дефинират Беретини като Универсален боец. Той играе еднообразно добре и на клей, и на хард. Неотдавна Беретини съобщи, че в случай че покаже повече неизменност, има късмет да се бори с най-хубавите играчи в света.

" Във всички мачове имам шансове, даже с най-високо ранкираните тенисисти. Дори когато през 2018-а се изправих против топ играчи като Саша Зверев и Доминик Тийм, въпреки да изгубих, в избрани моменти осъзнах, че разликата сред мен и тях не е огромна ", разяснява италианецът, който е избрал да гледа метафизичен на нещата.

" Важното е да знаеш какво би трябвало да правиш в бъдеще. Аз знам, че с цел да играя против най-хубавите, би трябвало да стана по-постоянен на високо равнище. И точно върху това работя ", добави той.

Балансът му през 2018-а бе 19 победи и 20 загуби, като съумя да се изкачи до рекордната за себе си 52-ра позиция в ранглистата на АТР. Към момента е номер 54, като в първия кръг на Australian Open отстъпи на Стефанос Циципас в четири сета.

 Ласло Джере-Лаци от Войводина избра тениса пред бизнеса
Ласло Джере-Лаци от Войводина избра тениса пред бизнеса

Той е един от образците за играчи, които след триумф на огромен шампионат при юношите вземат решение да продължат кариерата си при мъжете

Любопитно е, че в Гщаад Матео завоюва и конкуренцията на двойки. Партньор му бе Даниела Брачали. Така Беретини стана първият след Александър Зверев (Монпелие 2017 година), който победи в един и същи шампионат на сингъл и двойки.

" Онази седмица беше невероятна. Заминах без треньор, а вместо това взех гаджето си и един другар. Това проработи. Може би би трябвало да го вършим по-често ", майтапи се италианецът, който е роден на 12 април 1996 година. Започва да играе тенис, повлиян от брат си Якопо, който има на сметката си бронзов орден от Средиземноморските игри предходната година.

И до момента в който на корта Матео вке още търси одобряването си, то сърцата на дамите към този момент е спечелил със забележителна лекост. Поредното доказателство пристигна през вчерашния ден. Веднага след оповестяването на състезанието " Мистър Sofia Open 2019 " Беретини оглави класирането!

Гласуването продължава до 4 февруари във Facebook страницата на шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР