Само 16 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 16 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Тейлър Фриц: геймърът тенисист

Само 16 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в „ Арена Армеец “ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТР след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТР 250 за годината! Продължаваме рубриката „ Звездите на Sofia Open 2020 “. Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Тейлър Фриц стартира да играе тенис едвам двегодишен. Това обаче надали е изненада, откакто татко му Гай е треньор, а майка му Кати Мей – някогашна професионална тенисистка, достигнала до №10 на ранглистата.

Обича да играе на всички настилки. За свои обичани удари дефинира сервисът и форхендът. Идолите му са Хуан Мартин дел Потро и Пийт Сампрас, който го изненада с торта на 18-ия му рожден ден по време на Чалънджъра в Монтерей (Мексико) през 2015 година

Същата година Фриц приключи сезона като №1 при юношите, като реализира победи над бъдещите състезатели от Топ 10 на ранглистата на АТР Андрей Рубльов, Денис Шаповалов и Стефанос Циципас.

През 2016-а Фриц бе определен за Новобранец на годината в мъжкия тур. Тогава, едвам на 18, се ожени за Ракел Педраса, която след участия във всички четири шампионата от Големия шлем при девойките заряза тениса с цел да се посвети на фамилния живот. Двамата имат наследник – Джордан, само че през декември 2019-а бракът им приключи с бракоразвод.

Фритц има една купа от шампионат на АТР (Ийстборн 2019), а през март тази година доближи рекордното си класиране в международната класация – №24.

В свободното си време обича да играе на ФИФА или да излиза с другари. През пролетта стана първият професионален тенисист, който влага в компания за електронни спортове.

Привърженик е на „ Манчестър Юнайтед “ и отбора от НФЛ „ Лос Анджелис Чарджърс “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР