Само 15 дни ни делят от старта на тенис шоуто

...
Само 15 дни ни делят от старта на тенис шоуто
Коментари Харесай

Мариус Копил – полиглотът, който мечтае да помага на хората

Само 15 дни ни разделят от старта на тенис шоуто SofiaOpen. Част от международния хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. „ Арена Армеец “ е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. Продължаваме рубриката „ Звездите на SofiaOpen 2019 “. Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Мариус Копил е измежду тенисистите, които записаха изтъкнат напредък през миналия сезон. 28-годишният румънец за първи път в кариерата си се класира за край на шампионат от АТP през февруари в София, само че отстъпи в дуела за трофея на Мирза Башич. В края на сезона Копил повтори упражнението и спори за трофея на шампионата в зала в Базел, където на финала беше спрян от локалния любим Роджър Федерер. В Базел Копил реализира и първата си победа над тенисист от Топ 10, надделявайки на полуфиналите над Александър Зверев.

Тазгодишното присъединяване на румънецът на Sofia Open е трето. Освен финала от 2018-а, той беше част от конкуренцията и през 2016-а, когато стартира от квалификациите (победи в първия кръг Александър Лазаров) и стигна до втория кръгна главната скица, където отстъпи на Адриан Манарино. Общо в „ Арена Армеец “ Копил има изиграни 9 дуела, от които е спечелил 7.

Тенисистът има два прякора – „ Манту “ и „ Кид “. Няма да излъжем, в случай че го назовем полиглот, тъй като с изключение на родния си румънски приказва още британски, немски, испански и италиански. Мариус стартира да играе тенис на 7-годишна възраст, а до 12 посвещава немалка част от времето си и на футбола. Той израства в напълно спортно семейство – татко му Крачун е част от националния тим на Румъния по ръгби, а майка му Василица е волейболна националка.

Споделя, че измежду заниманията му са футбол, коли, снимка, колекциониране на часовници и гледане на филми. Чувства се най-добре на твърди кортове в зала. За обичан удар смята сервиса си. Като идоли дефинира Пийт Сампрас и Роджър Федерер. Симпатизира на Байерн и мечтае един ден да има лична благотворителна фондация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР