Само 15 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 15 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

15 дни до Sofia Open 2020: Проект 45 търси стария си блясък

Само 15 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 20 20 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в „ Арена Армеец “ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТП след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2020 “. Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!
Когато 14-годишният Кей Нишикори отпътува за именитата академия на Ник Болетиери в Брейдънтън, Флорида, главната му цел е да усъвършенства върха на собствен съотечественик в международната класация.

Шузо Мацуока, който оказва помощ в първите стъпки на Кей, е стигал до №46 в класацията на АТП. По тази причина задачата на Нишикори в Съединени американски щати получава кодовото име " Проект 45 ".

Очакванията отдавана са надминати, тъй като момчето, което при идването си в академията не знае дума британски, се изстреля до четвъртото място в света и има 12 трофеи от календара на АТП. Японецът пътува като член на тима гении, финансиран от шефа на Sony Акио Морита.

Кей е първият представител на Азия при мъжете с край в " Големият шлем " - през 2014 година загуби мача за купата на US Opеn от Марин Чилич. Има и бронзов орден от олимпиадата в Рио де Жанейро 2016.

Нишикори към момента тренира в Брейдентън, само че мисли по какъв начин да се оправи с многочислените травми. През август 2009 претърпя интервенция на десния лакът, не игра 11 месеца и изпадна от ранглистата, само че споделя, че е научил много от тези сложни времена след първата интервенция в живота му, а пък резултатите по-късно го потвърждават. После Кей имаше проблем с китката, а през октомври предходната година се наложи отново да оперира лакътя. Сега " Проект 45 " още веднъж търси своя искра!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР