Само 13 държави от ЕС прилагат общите правила за ограничаване

...
Само 13 държави от ЕС прилагат общите правила за ограничаване
Коментари Харесай

Държавите от ЕС не прилагат общите правила за сигурността

Само 13 страни от Европейски Съюз ползват общите правила за ограничение на достъпа до огнестрелни оръжия, а 21 страни към момента не са въвели условията за битка с прането на пари. Това се показва в отчет на Европейската комисия за осъществяването на ограниченията за сигурността.

В Европейски Съюз 23 страни към момента не ползват разпоредбите срещу полово принуждение над деца. Четири страни не съблюдават законодателството за ударите по осведомителните системи, се добавя в документа.

Еврокомисарят по въпросите на сигурността Джулиън Кинг означи на конференция през днешния ден, че опасността от терористични удари в Европейски Съюз не е намаляла. Той добави, че онлайн продължава разпространението на агитация - джихадистка и крайнодясна.
Кинг заяви, че в Европейски Съюз 1100 души са в пандиза с присъди за тероризъм, а двойно повече са лишените от независимост, които може да се радикализират. Еврокомисарят регистрира, че в Сирия арестуваните европейски джихадисти са към 500 души. В Сирия се намират и към 1400 деца на европейски терористи, от които към половината са въдворени в лагери.

Държавите от Европейски Съюз сами вземат решение дали да приберат вкъщи европейските джихадисти от Сирия, само че Европейска комисия е подготвена да обезпечи помощ, сподели Кинг. Той приветства страните, решили да върнат терористите, с цел да ги съдят.

Връщането на европейските джихадисти не би трябвало да заплашва сигурността, разяснява еврокомисарят по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос. Той дефинира въпроса като доста сензитивен.

Аврамопулос заяви, че в последните години инспекциите в Шенгенската осведомителна система са се нараснали над три пъти. Той прикани Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент до края на годината да одобряват законодателните оферти на Европейска комисия за премахването на екстремисткото наличие онлайн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР