Само 12 секунди е авансът на лидера в класирането при

...
Само 12 секунди е авансът на лидера в класирането при
Коментари Харесай

Прайс има 12 секунди аванс преди финала

Само 12 секунди е задатъкът на водача в класирането при мотоциклетистите в рали “Дакар ” Тоби Прайс (КТМ) един стадий преди финала на маратонската конкуренция. Предпоследният стадий през днешния ден се разви трагично, в Прайс започва с 28 секунди задатък пред Скайлър Хауис (Хускварна), само че след потвърждаване на резултатите се чака, че на второ място ще излезе Кевин Бенавидес (КТМ), макар че загуби 20,42 минути по отношение на австралиеца.

Днешният стадий беше с дължина 154 километра - сред Шейба и Ал-Хофуф, като Бенавидес спря в първата половина, с цел да помогне на различен водач на КТМ - Матиас Валкнер, който падна на 55 километра след старта. Очаква се, че съдиите ще върнат 23,10 минути от времето на Бенавидес, което ще заличи голямата част от изоставането му по отношение на Прайс в общото класиране.

След днешния стадий Хауис отстъпва на 3-о място в общото нареждане, на 1,31 минути от първото място.

Етапът беше извоюван от Лучано Бенавидес (Хускварна), следван от Майкъл Дохърти и Адриен ван Беверен. Това е четвърта етапна победа за Лучано тази година.

Що се отнася до Валкнер, от медицинския стадий, който го е евакуирал оповестиха, че той е бил в схващане, само че е имал болки в гърба.
 Тоби Прайс поведе в рали “Дакар ” Тоби Прайс поведе в рали “Дакар ”
Утре е последният стадий от 45-ото издание на рали “Дакар ” Ал-Хофуф - Дамам - 136 спортни километра и 281 километра преход.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР