Само 12 процента от учениците отиват на училище с желание,

...
Само 12 процента от учениците отиват на училище с желание,
Коментари Харесай

Само 12% от учениците във Варна отиват на училище с желание

Само 12 % от учениците отиват на учебно заведение с готовност, а близо 1/4 от тях са отегчени в часовете. Това сочи социологическо проучване, извършено измежду 350 младежи на възраст от 14 до 18 години в четири учебни заведения във Варна. Основният извод от него е, че повишаването на деянията на принуждение в учебно заведение е обвързвано с увеличаващия се брой на споровете в учебната среда, съобщи БНР.

Според дългогодишния преподавател по философия и социолог Георги Георгиев, актуалните възпитаници не са наясно с ролята си в образователното заведение: " Ние, преди всичко, в границите на нашите рекомендации, споделяме, че би трябвало да стартира разговор за ценностното осмисляне на учебното заведение, а не учебното заведение - строго и само като струпване на някакво наложително познание ".

Над 72 % от децата споделят, че в тяхното учебно заведение е имало прояви на принуждение. Повече от половината изследвани възпитаници споделят, че водят повърхностни и официални диалози с родителите си, свързани с бита и оценките в учебно заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР