Само 11 процента от българите могат да спестяват, информира БНР.

...
Само 11 процента от българите могат да спестяват, информира БНР.
Коментари Харесай

Тренд: Само 11% от българите могат да спестяват

Само 11 % от българите могат да икономисват, осведоми БНР. Това демонстрират резултатите от изследване на проучвателен център " Тренд ", изработен сред 6-и и 13 ноември по поръчка на форума " Уебит ". Цената на храните и инфлацията пък тормозят хората най-вече, демонстрира и изследване на " Алфа рисърч " за форума.
Според изследването на " Алфа рисърч ", с изключение на цената на храната и инфлацията, цената на силата също е в топ три от проблемите на хората. 65,5% от българите работят поради прехраната и едвам към 29 на 100 поради кариерната реализация. Според Боряна Димитрова това би трябвало да е алена лампа за бизнеса.
38% от интервюираните в изследването на " Алфа рисърч " считат, че вноските за безработица, пенсионно и здравно обезпечаване би трябвало да бъдат увеличени, 62% споделят, че би трябвало да бъдат понижени, тъй като са прекомерно високи и предизвикват хората да не работят.
Според изследването на " Тренд " главните цели за държавното управление през днешния ден би трябвало да е битката с високите цени, ограничение на обществените неравенства и битката с корупцията.
11 % от българите могат да икономисват, 39 на 100, и това е болшинството – живеят обикновено, само че не могат да икономисват. 19 % харчат от спестяванията си. Без заеми и заеми не могат да изкарат 27 % от запитаните. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР