Само 11% от българите признават, че биха гласували срещу стимул

...
Само 11% от българите признават, че биха гласували срещу стимул
Коментари Харесай

Само 11% от българите признават, че биха гласували за пари или по принуда

Само 11% от българите признават, че биха дали своят вот против тласък или по насила. Това се равнява над 600 хиляди души от общо към 5.5 милиона непрекъснато пребиваващи у нас и имащи право на глас.

81 на 100 настояват, че не биха го създали, а останалите 8% не могат да преценяват, демонстрират данни от изследване на " Галъп интернешънъл ", финансирано от организацията, извършено в интервала сред 4 и 11 октомври измежду 796 пълноправие българи.

" Сред тези, които сигурно се чака да гласоподават на тези локални избори, процентът признаващи си също е над една десета. Въпрос на нечиста сделка е какъв брой в действителност са тези, които са склонни да дадат гласа си в следена посока, само че не си признават ", показват от " Галъп интернешънъл ".

Най-високи се дяловете на тези, които си признават, че биха дали своят вот при тласък или насила, измежду най-бедните и ниско образованите, както и при ромите. Там делът на склонните е 40%. " За поредна година се открива, че най-младите са и в най-голяма степен склонни на искреност по въпроса за подвластния избор. Това е и косвено отражение на демографската обстановка в страната, която се характеризира с все по-сериозна гетоизация измежду най-млади възрастови групи. Разбира се, за немалка част от гласоподавателите би трябвало да отчетем икономическата невъзможност или работодателската насила ", прибавят от социологическата организация.

Оттам акцентират, че тематиката със подвластното гласоподаване става извънредно настояща преди избори, а на разнообразни места се чуват разнообразни цени за глас – до 150 и даже до 200 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР