Само 10 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 10 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Звездите на Sofia Open 2020: Милош Раонич – инат и отдаденост по пътя към върха

Само 10 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в „ Арена Армеец " от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТП след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2020 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Милош Раонич е роден в столицата на Черна гора – Подгорица. Той е третото дете на Душан и Весна Раонич, които по специалност са инженери. Когато Милош е едвам тригодишен, фамилията му емигрира в Канада в търсене на благоприятни условия за работа.

За първи път бъдещата тенис звезда стъпва на корта на шест години по време на лагер. Минават още две преди да помоли татко си да стартира да тренира. Тогава треньорът Кейси Къртис е песимистичен, че от момчето ще излезе нещо и в началото не желае да работи с него. Но откакто Милош прекарва два месеца в ежедневни тренировки с татко си и машина за подаване на топки, Къртис се убеждава, че такава отдаденост заслужава внимание.

Всъщност Раонич показва сходно отношение към всичко, с което се занимава. Той приключва учебно заведение с 82% успеваемост.

Първата купа за канадеца идва през 2011 година, а обичаната му настилка е хард. Големият му кумир в тениса е Пийт Сампрас, като канадецът пази записи от всички дуели на своя идол. Любопитното е, че Милош е огромен почитател на спорта и отвън тениса. Не пропуща мач на обичания си футболен тим „ Барселона “, а когато е вкъщи посещава срещите на бейзболния „ Торонто Блу Джейс “, хокейния „ Торонто Мейпъл Лийфс “ и баскеболния „ Торонто Раптърс “. През 2016 година даже взе присъединяване в баскетболня Мач на звездите.

Член е на годишната селекция на списание „ Форбс “ за съумели младежи „ 30 под 30 “ за 2017-а. В свободното си време обича да гледа филми и да излиза с другари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР