Съмнявам се, че Кирил Петков и Асен Василев могат да

...
Съмнявам се, че Кирил Петков и Асен Василев могат да
Коментари Харесай

Политолог: Проектът на Петков и Василев дава политическа перспектива

Съмнявам се, че Кирил Петков и Асен Василев могат да обединят към себе си така наречен партии на митинга, тъй като тези партии не са подготвени за това. Това мнение изрази пред БНР политологът Иван Начев, изпълнителен шеф на Българското учебно заведение за политика „ Димитър Паница “.

„ Тази смяна, която те стартират, фактически може да докара до поддръжка в българското общество, която да ги нарежда на положително място в идващия парламент. “

„ Хората, които ще гласоподават за тях, са хора, които желаят да има вяра, които желаят в действителност някакви неща да се оправят и да стартира България да наподобява на европейска страна. Ние сме 15 години страна членка на Европейския съюз и всеки който познава европейската интеграция доста добре знае, че на десетата година и най-бедните страни са били доста по-добре, в сравнение с ние сме след 15 години участие. Този политически план събира една политическа вероятност за България “, акцентира Начев в предаването „ Неделя 150 “.

Очевидно нашето общество се нуждае от смяна, която би трябвало да върви в две направления – както в систематичните партии, по този начин и в протестните, означи анализаторът. Според Иван Начев систематичните партии не си дават сметка, че профилът на гласоподавателя се е трансформирал.

Ако десните партии продължат да се държат като ощипани, десницата няма огромно бъдеще у нас, счита Начев.

Той не изключва към плана на Петков и Василев да се причислят и хора, които са възлагали очаквания „ и на предходни политически авантюристи “.

„ До висока степен може да притегли така наречен мек гласоподавател, който не е решил все още кого да поддържа. “

Българският политически живот се характеризира освен с политическото номадство, а и с това, че много постоянно политическите трупове възкръсват, акцентира Иван Начев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР