„Съмнява ли се вече някой, че ще има вторичен пик?

...
„Съмнява ли се вече някой, че ще има вторичен пик?
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Съмнява ли се вече някой, че ще има вторичен пик

„ Съмнява ли се към този момент някой, че ще има второстепенен пик? Видяхте ли какво стана “, това написа във фейсбук профила си математикът проф. Николай Витанов.

Ето и целия текст на обявата:

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 21 септември 2021 година

Най-напред, наложителната стратегия (извинявайте, би трябвало да го пиша това, с цел да няма след това хък-мък).

1. Нямам различен профил с изключение на този. Пазете се от мои подправени профили и подправени изявления от мое име, направени с цел да се ръсят нелепости и да бъдете заблуждавани. Витанов споделил това, Витанов споделил това. Витанов от през днешния ден ще споделя единствено базовото репродуктивно число, нищо друго. Не слушайте злобарите, които са подготвени безочливо да лъжат за това, какво съм споделил, единствено и единствено някой да им обърне внимание. Каквото споделям, го написа тук.

2. Ако си злобар, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено уместно, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

3. Ако не си злобар, само че не желаеш до съзнанието ти да доближава информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

4. Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете.

Преди да почна, да попитам- съмнява ли се към този момент някой, че ще има второстепенен пик. Видяхте ли какво стана. Вълната си се подвигна, както беше предсказано доближи пикови стойности през септември (и към средата) и потегли да си върви - базовото репродуктивно число падна под 1 и заставам няколко дни по този начин. След това, според теорията на двойния пик, базовото репродуктивно число още веднъж се подвигна над 1 - през днешния ден е 1.108.
Тръгна да си върви вълната, само че акълът на някои хора я спря. Резултат - потегли да се оформя второстепенен пик, само че вие, които постоянно четете тези сводки, по никакъв начин не сте сюрпризирани.
Следват картите.

Най-напред тази за риска според проекта на Министерството на здравеопазването. Писах за наприятностите под повърхността, които образуват база за надигане на вторичния пик.

Винаги съм казвал, пиша го и в този момент. Имаме ограничения, които могат да разрушат тази база и вторичният пик да не се надигне. Процесите в дълбините (и най-много растящият брой области с дифузно разпространяване на вируса) демонстрират, че резултатът от тези ограничения е непълен. Защото не се съблюдават. Ако се съблюдаваха, аленото трябваше да почне да понижава. Няма такова нещо.

Тук още един коментар - виждате ли Видин. Грее в алено. А беше образцовата зелена област. Докато се направи карнавала там. Нали помните. Живей в този момент - сръбско, кебапчета и така нататък. Няма неприятно. Ама плащай след това - с вярата, че кръчмаринът ще не помни. Но тоя кръчмарин е на небесата и той в никакъв случай не не помни. Червеният цвят е повече от логически - кръчмаринът си търси парата. На картата на риска по нашата методология се вижда, че София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона на риска. Това ни крепи към този момент. Да повтаря отново - към този момент.

Иначе прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост и без да я гледате, можете да се сетите, какъв е единственият цвят на нея. Ще остане по този начин още много време.

Гигантски плач се надига поради изказването ми заради достигането на цифрата 20 000 смъртни случаи. Ревът се очакваше. Писах и съм казвал, че като направя изказването, ще се вдигне плач. Най-смешното от всичките плонжове в калта е хейтърският плож в калта - видите ли и Витанов е след виновните. Моля? Няма да ме пришиете към вас, никак и не се опитвайте. Витанов ви сподели нещо, когато броят умряли беше 40, сподели ви и още нещо, когато броят стана 20000. Плонжирайте си на воля в калта. Да го напиша още един път в 5 къси точки.

1. Българският народ, българските политици и българските публицисти бяха излъгани. От хора, развили неистова пропагандна акция, че този вирус не е рисков.

2. Дали с изключение на лъжата има и машинация, би трябвало да кажат способените органи, не аз. Вечен срам за тези, които излъгаха народа.

3. Улових тази наклонност още през април предходната година, когато умрелите всичко на всичко бяха 40 и споделих в едно изявление, че вируса си има помагачи. Тогава се подвигна първия плач против мен. От подкокоросаните от помагачите. Днес, жертвите са 500 пъти повече.

4. Най-мръсното нещо е да хвърлиш народа си на гибел, като освен това знаеш, че го хвърляш на гибел. Жертвите ще не престават да порастват и за всяка една от тях, думите " Национални предатели " би трябвало да кънтят в ушите на тези хора.

5. Излъганите политици и публицисти следва да им потърсят сметка, другояче ще почна да си мисля, че са им съучастници.

Това е ситуацията.

От през вчерашния ден нататък по обществените информационни канали - никакви цифри с изключение на базовото репродуктивно число няма да чуете от Витанов. Само карти и мнения. И отново ще е по-добре от други източници, тъй като Витанов няма да споделя цифри, само че ги знае. И на тази основа прави картите и споделя мненията.

Хайде хейтъряги, отстъпил съм ви дълготрайните прогнози, правя отстъпка и да казвате числата. И кастинг ви направих, за вас, ревящите, откакто предсказах тази вълна, когато случаите бяха паднали на 16 дневно. Кастинг, та нека да се откри кой да ме замести, та него да псуват. И какво - никой не се яви.
Оттук нататък вие сте едно нищо за мен - няма да ви обръщам и внимание. Всеки трол и злобар ще бъде безмилостно отстраняван от този информационен канал, той е единствено за тези, които в действителност желаят да знаят какво се чака по развиването на пандемията. Ама пристигнало тролчето, хейтърчето и се пъне, гъне и плонжира в калта. Вън. Нямаш работа тук.

На първи октомври би трябвало да разглася влизането в действие на теоремата на Витанов и толкова с троловете и злобарите. Ревете и вийте. Прогнози не можете да вършиме.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вируса да ви заобикаля.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР