Съмнителни транзакции, които са преминали през банки в България, се

...
Съмнителни транзакции, които са преминали през банки в България, се
Коментари Харесай

Банки, регистрирани в България, замесени в грандиозна далавера с пране на пари

 Съмнителни транзакции, които са минали през банки в България, се разкриват в международното журналистическо следствие, съгласно което някои от най-големите международни банки са разрешили транзакции " мръсни пари " на обща стойност над два трилиона $, предава БНР.

Тъй като става дума за предходни интервали, част от институциите, регистрирани у нас, са преобразувани. Става дума както за банки с българска благосъстоятелност, по този начин и за институции, които са част от огромни европейски групи, показва радиото. България е упомената в над 90 отчета, само че като обекти със съмнителна интензивност са посочени единствено 11 компании и лица с адреси в България. 

Пред БНР банкови специалисти разясниха, че самите банкови институции може да нямат отговорно държание в тази ситуация, защото те са длъжни да рапортуват за съмнителни транзакции, само че нямат право да ги спрат. България не е високорискова страна за пране на пари, съобщи за " Хоризонт " финансистът Емил Хърсев:

" Забележете, че във всички случаи, когато става въпрос за България, става дума за лица, които в следствие са попаднали в някакви описи, заплащането е осъществено две хилядната година. През 2014 година станал Майдана в Украйна, през 2017 лицето, което е било клиент тогава на българската банка попаднало в лист с лицата, които заради съпричастността си към Майдана от 2014, през 2017 станали обект на забрана ".

Имената на три банки, регистрирани в България, се виждат в оповестения лист със съмнителни транзакции. Разследващите публицисти са разгласили още един лист, в който към тях се прибавят още няколко имена на банкови институции, регистрирани у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР