Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира

...
Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира
Коментари Харесай

Трагедия! 28-годишен мъж почина във врачанската болница, близките му обвиняват лекари за смъртта му

Съмнения за лекарска неточност във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира на път за болничното заведение, а околните му винят лекарите, тъй като не са му оказали нужната помощ.
Мъжът е работел като багерист. В събота се почувствал зле.
"Предположи, че е изстинал, болеше го гърлото. Казваше, че е жаден и дишаше тежко ", споделя майката на умряли пред БТВ. "Сутринта му беше мъчно да стане. Краката му бяха оттекли и се обадих в Бърза помощ. Линейката пристигна за 10 минути. Веселин седеше в леглото и дишаше тежко. Той е много цялостен и се наложи да извикат пожарникари, с цел да оказват помощ да се качи в колата за спешна помощ. След като го натовариха, колата за спешна помощ отхвърли да възпламени и пожарникарите я избутаха. При тръгването Веселин пада по очи в колата за спешна помощ, при което мъчно си поемаше въздух. Помолих да спрат и да го извърнат, след което ме изхвърлиха от колата за спешна помощ. Пътувахме с кола плед тях. Когато пристигнахме до болничното заведение ме попитаха дали съм му взела персоналната карта, тъй като е умрял. Аз кола за спешна помощ ли повиках или катафалка? “, пита се майката.
"На мен ми споделиха, че е умрял в колата за спешна помощ. В смъртния акт обаче нито има ден и час на гибелта “, споделя дамата.
По думите на майката, лекарите са оказали несъответстваща първата помощ на сина й. Вместо да му слагат урбазон, с цел да облекчат дишането му, са му сложили морфин. В заключението на лекарите е посочено, че мъжът е умрял от инсулт.
Майката сподели още, че Веселин е бил оставен да чака в тоалетната на болничното заведение.
Веднага е известена прокуратурата. Започнало е досъдебно произвеждане по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР