Съмнение, че цените на определени видове стоки ще паднат, ако

...
Съмнение, че цените на определени видове стоки ще паднат, ако
Коментари Харесай

Работодатели: Социална политика с данъци не се прави

Съмнение, че цените на избрани типове артикули ще паднат, в случай че се вкара диференцирана ставка на Данък добавена стойност изрече в предаването " Още от деня " ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

``
реклама

Според Велев причина за това ще е слабата конкуренция в някои сфери на стопанската система, както и опита от други страни.

В същото време данъчните доходи ще намалеят, което ще ограничи опциите на държавното управление да прави обществена политика.

Васил Велев, ръководител на Асоциация на индустриалния капитал: Данъците не се пипат на парче, в средата на годината, без въобще да се направи оценка на въздействието, публичен спор и най-много без да се гледа средносрочната бюджетна прогноза.
Работодателската организация счита, че е по-добре приходите от Данък добавена стойност да се дават като помощи на нуждаещите, вместо данъкът да се смъква и за тези, които могат да си разрешат да купуват, и за тези, които не могат.

Васил Велев, ръководител на Асоциация на индустриалния капитал: Данък добавена стойност е налог, който прави 45-50% от данъчните доходи на бюджета. Стълб е на бюджета. Има добра събираемост и това е и вследствие на единната канара, която разрешава положително администриране и ограничение на злоупотребите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР