Самият факт, че много от производителите на смартфони заложиха на

...
Самият факт, че много от производителите на смартфони заложиха на
Коментари Харесай

Верен ли е митът за бързо зареждане със “самолетен режим

Самият факт, че доста от производителите на смарт телефони заложиха на съществени нововъведения при батериите и зареждането ни демонстрира, че за потребителите е от голямо значение да са разграничени оптимално малко от телефона си.
 Бюджетният Motorola Moto E40 предлага 40 часа с едно зареждане
Бюджетният Motorola Moto E40 предлага 40 часа с едно зареждане

С тройна камера и 6.5-инчов екран

Някои компании към този момент оферират зареждане с по над 100-ватови адаптори, които пълнят батерията на телефона за по-малко от час.

Собствениците на по-стари телефони обаче не престават да чакат с часове и от време на време даже вкарват телефона си в “самолетен режим ” (Flight Mode), сякаш с цел да се зареди по-бързо.
 Снимка 555255

Този обикновен “хак ” цели да отстрани потреблението на електрическа енергия за търсене на сигнал и Wi-Fi, до момента в който телефонът се зарежда, и по този начин процесът да се форсира.

Търсенето на интернет и GPS мрежа изразходва респективно към 18% и 13% от батерията на телефона, сочат резултати от проучване, разпространявано от MakeUseOf.

Дали обаче телефонът ни ще се зареди с 13-18% по-бързо, в случай че сме го вкарали в самолетен режим, преди да го включим в зарядното, е много противоречиво.
 Снимка 555254

Според основателите на изследването резултатите на включения самолетен режим при зареждане могат да бъдат доста незначителни, като няма универсално предписание за това по кое време тази тактика оказва помощ и по кое време не.

Основна роля играе равнището на деградация на батерията, само че също по този начин и характерностите на всеки обособен модел телефон.
 Япония, Университетът в Токио и стаята за безжично зареждане, която учените сътвориха
Стаята, в която всичко се зарежда безжично

Това ли е бъдещето

За да разберем дали в действителност има смисъл да зареждаме телефона си с включен самолетен режим, би трябвало да изпробваме сами вкъщи и да засечем времето, за което се цялостни батерията ни и в двата случая - и с включен, и с изключен Flight Mode.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР