Самата тема Сигурност и възобновяеми енергийни източници е в полезрението

...
Самата тема Сигурност и възобновяеми енергийни източници е в полезрението
Коментари Харесай

Иван Иванов: В момента се извършва мащабна енергийна технологична революция

Самата тематика " Сигурност и възобновими енергийни източници " е в полезрението на цялата европейска енергетика. Преди 50 години учени бяха планували, че в средата на 21 век енергийните потребности на Европа ще бъдат напълно задоволявани от силата на вятър и слънце. В момента се прави извънредно огромна енергийна софтуерна гражданска война. Ние сме в окото на енергийната гражданска война, приказвам за страните в Европа.

Това съобщи ръководителят на КЕВР доцент доктор Иван Иванов, по време на националната енергийна конференция под надпис „ ВЕИ и енергийната сигурност: преимущества против опасности “, съобщи БГНЕС.

“Има страни в Европа, които с извънредно движение вкарват възобновимите енергийни източници и те се възползват от тях ”, сподели Иванов.

Той посочи, че има няколко събития, които маркират дейности в бъдещето. Според него от една страна стоят към този момент признатите промени в Закона да силата от възобновими източници и в Закона за енергетиката. Иванов увери, че КЕВР ще извърши своите задължения и след публикуването на измененията в законите те ще осъвременят своите правила.

Председателят на КЕВР разясни, че има и друго събитие, което ще окаже въздействие в бъдеще, а точно промяната, която Европейска комисия предлага и ще бъде прегледана в границите на този мандат на Екологичен потенциал и Европейска комисия, обвързвана с смяна в енергийната политика. “На първо място ще бъде заложени условието от приемането на пакета за промени до 2030г. производството на възобновима сила да се усили трикратно. На второ място да бъде обезпечено посредством националното законодателство необятен достъп при допустими цени до сила от възобновими източници до всеки един консуматор. Третото, което е значимо - усъвършенстване на целия развой посредством създаване на умни мрежи и въвеждане на интелигентни средства за премерване ", сподели още Иванов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР