Самата мисъл да получите сърдечен удар е ужасяваща, защото, както

...
Самата мисъл да получите сърдечен удар е ужасяваща, защото, както
Коментари Харесай

Всеки трябва да го знае: Как да оцелеем при сърдечен удар, ако сме сами

Самата мисъл да получите сърдечен удар е ужасяваща, тъй като, както знаете, последствията постоянно може да бъдат съдбовни.  Но това, което е най-страшно, е  да  не сте готови за нещо сходно, изключително в случай че се случи, до момента в който сте сами.

Да знаете по какъв начин да отговорите на признаците на сърдечен удар може да бъде от решаващо значение, с цел да спасите живота си. В доста случаи е мъчно да се работи, в случай че сте сами,  само че следвате ли долните препоръки, е по-вероятно да оцелеете и да съумеете да потърсите здравна помощ в точния момент.
Едно и също ли са сърдечен удар и прекъсване на сърдечната активност?
Категорично не! Преди да дадем нашите рекомендации за оцеляване при сърдечен удар, в случай че сте сами, значимо е да изясним разликата сред прекъсване на сърдечната активност и сърдечен удар.  Хората постоянно вършат неточност, смятайки, че това са едни и същи положения, а в реалност не са.  Въпреки че както и прекъсването на сърдечната активност, по този начин и инфаркт на миокарда (медицински термин за сърдечен удар) са породени от лошо кръвообращение и незадоволително кръвоснабдяване на сърцето,  те се разграничават по своите признаци.

 

 

Спирането на сърдечната активност се появява, когато кръвообращението в организма се забави,  което кара контракциите на сърцето да станат нередовни или да отслабнат. В резултат на това тялото не получава задоволителни ресурси от О2, където е нужен, и човек губи схващане, когато бъде засегнат мозъкът.

От друга страна, сърдечен удар или инфаркт на миокарда се появява, когато кръвният поток се понижи до избрана област на сърцето,  обикновено заради запушена артерия. В резултат тъканта в тази част на сърцето стартира да умира, а в случай че остане нелекувана, тази смяна на доставката на кръв и О2 може да докара до съществено увреждане на сърдечния мускул. Чести признаци, свързани със сърдечен удар, които могат да послужат като ранен сигнален знак, включват болежка в гърдите, зной, сърцетуптене, прекалено изпотяване, гадене, отмалялост, виене на свят.

След като изяснихме разликите сред прекъсването на сърдечната активност и сърдечен удар, нека  ви кажем по какъв начин би трябвало да действате, с цел да увеличите възможностите си за оцеляване, в случай че получите сърдечен удар, до момента в който сте сами . Това е значимо: до момента в който не съществува метод-доказателство за оцеляване след сърдечен удар, това, което ние ще споделим с вас, към момента може да избави живота ви.
Какво да извършите, в случай че имате сърдечен удар?

Най-напред и на първо място, обадете се на 112,  ако чувствате болежка и дискомфорт в региона на сърцето. Ако към този момент сте диагностицирани с някакъв тип болест на сърцето, свържете се с кабинета на домашния си доктор незабавно. Ако това се случи, до момента в който карате кола и започнете да изпитвате някой от признаците, отбийте и се обадете на 112 допустимо най-скоро.Без значение какъв брой сте покрай незабавното поделение или клиника,  при никакви условия не би трябвало да се опитватe да шофирате до такава степен сами.  Има опасност да загубите схващане, до момента в който шофирате, и да предизвикате случай, който може да навреди на вас и другите.Ако към този момент взимате някакви медикаменти, които управляват сърдечното ви заболяване, най-вероятно имате бета-блокер под ръка.  Вземете един, до момента в който чакате да дойде помощ.  Ако имате сърдечен удар за първи път,  би трябвало да се сдъвчете и погълнете един аспирин допустимо най-бързо.  Аспиринът оказва помощ за попречване на образуването на кръвни съсиреци и усъвършенства притока на кръв посредством разпределяне стените на артериите. Това може да предотврати утежняване на казуса, до момента в който чакате. Доколкото въобще е допустимо, останете неподвижни,  за да се избегне напън върху сърдечния мускул.Ако можете,  ударете се в гърдите над сърцето,  за да го предпазите от консумиране на напъните да помпа единствено. Това по принцип е доста мъчно, в случай че го прилагате сами върху себе си, по тази причина е по-ефективно, в случай че някой различен го направи за вас.
Сега, откакто знаете какви стъпки би трябвало да предприемете, с цел да реагирате на сърдечен удар, когато сте сами, може би се чудите:  за какво отделяме толкоз време, с цел да разбираем разликата сред прекъсване на сърдечната активност и сърдечен удар?  Най-вероятно множеството от вас са се натъквали на някаква информация за КПР (кардиопулмонална реанимация) – способ, който би трябвало да се ползва единствено по време на сърдечен удар.

Въпреки че този способ е избавил живота на доста хора, значимо е да се знае, че не е уместно да се употребява, в случай че има прекъсване на сърдечната активност. Често публикациите по тематиката не разясняват разликата сред двете положения и доста хора остават несигурни какво би трябвало да създадат, с цел да реагират съответно.  Надяваме се тази информация да хвърли повече светлина по този въпрос!

 

zdraveikrasota.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР